L'Elizabeth Ann té dos mesos i va néixer gràcies al material genètic d'una fura de potes negres salvatge que va viure fa 30 anys (Revive&Restore)

Clonen un turó de potes negres, una espècie a punt d'extingir-se

Al banc criogènic del Zoològic de San Diego van conservar teixits d'un turó de potes negres que va viure fa 30 anys i això ha fet possible ara la clonació
TEMA:
Ciència

Es diu Elizabeth Ann, és un turó femella de només dos mesos de vida i és l'estrella dels centres de conservació d'animals dels Estats Units.

És el primer exemplar clonat d'una espècie de turó natiu d'Amèrica del Nord en perill d'extinció, el turó de potes negres (Mustela nigripes) i l'esperança de científics i conservacionistes per recuperar l'espècie.

(Revive&Restore)

Va néixer fa uns dos mesos però l'han presentat ara en societat. Per fer possible la clonació d'aquesta espècie única ha calgut la col·laboració de diverses associacions de conservació del medi nord-americanes, el zoo de San Diego i l'Associació de Zoològics i Aquaris.

A l'Elizabeth Ann l'han creat a partir de cèl·lules congelades de Willa, un turó de potes negres salvatge que va viure fa més de 30 anys. Va ser un dels últims exemplars de turons salvatges que es van poder capturar vius i es van conservar mostres del seu teixit al banc criogènic del Zoològic de San Diego. Ara, amb aquell material genètic s'ha pogut fer la clonació.

(Revive&Restore)

Després de néixer, l'Elizabeth Ann la van lliurar a una femella del centre de conservació de turons de Colorado, que l'està criant al costat de les seves pròpies cries. I entre turons, tinguin les potes del color que tinguin, no fan distincions.

 

 

ARXIVAT A:
Ciència
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut