Noam Chomsky és una de les set personalitats que apareixen al vídeo d'Òmnium

Chomsky, la Nobel Jody Williams i Guardiola reclamen l'alliberament dels presos

Protagonitzen el nou vídeo d'Òmnium sota el lema "Demanem justícia i llibertat"
Actualitzat
TEMA:
Òmnium Cultural

"Demanem justícia i llibertat". Així es titula el nou vídeo d'Òmnium Cultural per reclamar la llibertat dels polítics i líders independentistes presos. Hi apareixen set personalitats internacionals com Noam Chomsky, l'activista Anglea Davis, la premi Nobel de la Pau Jody Williams, l'entrenador Pep Guardiola, l'advocat especialista en Drets Humans Ben Emmerson, el periodista i escriptor Martín Caparrós i el fundador de l'Art for Amnesty de Amnistia Interancional, Bill Shipsey.

El vídeo es basa en un manifest que els set personatges llegeixen a càmera i que repassa els greuges i la vulneració de drets que ha tingut lloc en els últims temps a l'Estat espanyol. Entre d'altres, recorden que la llibertat d'expressió, assemblea o el dret a vot formen part dels drets humans blindats pels tractats internacionals i que han de ser respectats en democràcia. 

Per això, denuncien casos com les sentències contra els rapers Pablo Hasel o Valtonyc i recorden que hi ha nou persones en presó preventiva per haver defensat un referèndum d'autodeterminació l'1 d'octubre del 2017. 

También fa referència a la condemna d'Amnistia Internacional i acaba demanant a les institucions  espanyoles que posin punt final a la repressió i  hi hagi "justícia i llibertat".

 

ARXIVAT A:
Òmnium Cultural Govern empresonat Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut