César Alierta deixa la presidència de Telefónica

El substitut al capdavant de l'operadora de telecomunicacions serà José María Álvarez-Pallete, actual conseller delegat
Redacció Actualitzat

El que ha estat president executiu de Telefónica durant els últims 16 anys, César Alierta, deixarà la presidència en mans del conseller delegat, José María Álvarez-Pallete. Ho ha anunciat aquest dimarts la companyia.

Alierta té previst continuar en el Consell d'Administració de la companyia, on fa 20 anys que en forma part, quatre anys més que a la presidència, a la qual va accedir el juliol del 2000. En una nota de premsa feta pública per l'operadora de telecomunicacions, també s'ha anunciat que es dedicarà a àmbits com l'educació digital o la presidència executiva de la Fundación Telefónica.

El nomenament d'Álvarez-Pallete al capdavant de la presidència l'estudiarà el Consell d'Administració en la seva pròxima reunió, el 8 d'abril. Segons ha comunicat la companyia, la proposta d'Álvarez-Pallete l'ha feta el mateix Alierta, perquè el considera "el directiu més preparat per afrontar amb èxit els reptes de la revolució digital."

Una carrera a l'ombra d'Alierta

José María Álvarez-Pallete ja fa 17 anys que és a la cúpula directiva de Telefónica, i més de tres com a conseller delegat. Segons la biografia feta pública per la mateixa companyia, va néixer a Madrid el 1963 i es va llicenciar en Econòmiques per la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat Lliure de Brussel·les.

Després de treballar a la multinacional mexicana de la construcció CEMEX, va entrar a Telefónica Internacional el 1999, amb 35 anys, com a director de finances. Tres anys després va passar a presidir la divisió internacional de la companyia i després com a president de Telefónica Latinoamérica. El 2006 va entrar al consell d'administració i el 2012 va passar a ser-ne el conseller delegat.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut