Plantes de marihuana localitzades pels Mossos en un edifici de Bellcaire d'Urgell al gener

Catalunya, nou punt d'exportació de marihuana a Europa

La proximitat amb la frontera francesa i el baix preu que té aquesta droga a Catalunya expliquen que n'hagi augmentat el cultiu per a l'exportació
Redacció Actualitzat

Catalunya s'està convertint en el nou punt d'exportació de marihuana a Europa. Només el 2016 se'n van decomissar més de 14 tones, tres vegades més que l'any anterior. La situació geogràfica i el baix preu de la marihuana a Catalunya expliquen l'augment tant pel que fa a la tinença com a l'exportació d'aquesta droga.

La demarcació de Girona és on hi ha més plantacions de marihuana. La proximitat amb la frontera francesa facilita l'exportació de la droga a França i a Itàlia. Ho ha explicat al programa "El Suplement" de Catalunya Ràdio l'intendent i portaveu dels Mossos d'Esquadra, Xavier Porcuna.

Segons l'intendent dels Mossos d'Esquadra, les infraestructures per al cultiu són cada vegada més sofisticades. És una opció llaminera per a bandes organitzades que veuen com la petita inversió en eines i llavors de seguida queda amortitzada. A Catalunya, el preu de la marihuana és dues vegades més barat que la mitjana europea. 

Porcuna també ha apuntat que la falta de severitat del Codi Penal a l'hora de perseguir la comercialització de la marihuana, que la castiga amb penes d'1 a 3 anys de presó, és un dels altres factors que expliquen l'auge d'aquesta droga a Catalunya. 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut