Una terrassa tancada a la Rambla Catalunya de Barcelona (EFE Quique García)

Catalunya, la segona comunitat que més fons europeus per la Covid rebrà: 1.700 milions

Es destinaran a educació, sanitat, serveis socials i al suport a petites i mitjanes empreses i autònoms
Actualitzat
TEMA:
Unió Europea

Per començar a fer front als estralls que està fent la pandèmia, Hisenda ha anunciat el repartiment dels primers ajuts que arriben d'Europa. Catalunya rebrà 1.706 milions d'euros del fons React-EU, destinats a superar la crisi econòmica derivada de la pandèmia. L'objectiu és destinar-los sobretot a l'educació, la sanitat i els serveis socials, però també a donar suport a les petites i mitjanes empreses i als autònoms.

Tot i que els diners arribaran entre el 2021 i el 2022, la Generalitat tindrà marge fins al desembre del 2023 per escollir quins projectes es finançaran.

Catalunya és la segona comunitat autònoma que rebrà més diners, al darrere d'Andalusia i al davant de Madrid i el País Valencià. Els criteris de repartiment han estat l'impacte de la pandèmia en la riquesa de la comunitat, en l'atur i en l'atur juvenil.

 

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat el repartiment a les comunitats (EFE)

El fons React-EU forma part del paquet d'ajudes que la Comissió Europea va aprovar el juliol passat i suma un total de 750.000 milions d'euros per a tots els estats membres. D'aquests, a l'estat espanyol li corresponen prop de 140.000 milions d'euros, destinats a fer front als efectes de la pandèmia.

 

La partida que ara distribueix el govern espanyol de l'Estat és de 10.000 milions d'euros, i se suma a una altra de 2.400 milions que el Ministeri de Sanitat farà servir per comprar vacunes.

 

 

ARXIVAT A:
Unió Europea Economia de butxaca Covid-19 Coronavirus Autònoms Salut Educació
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut