Carod, proclamat candidat d'ERC a la Generalitat amb el 85% dels vots del Consell Nacional

El Consell Nacional d'Esquerra Republicana d'aquest migdia a Mataró ha ratificat Josep-Lluís Carod-Rovira com a candidat dels republicans a les eleccions al Parlament, fent tàndem electoral amb Joan Puigcercós, que en serà el número 2. Carod ha estat elegit amb el 85% dels vots dels consellers d'Esquerra. La candidatura conjunta de Carod i Puigcercós és la millor garantia, segons el partit, per donar una imatge d'unitat i recuperar la cohesió interna. Després de ser ratificat, Carod ha dit que Esquerra vol aconseguir els vots del "maragallisme", ja que considera que aquest sector del PSC pot estar descontent amb la candidatura de José Montilla.
Actualitzat
El president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha proclamat aquest migdia de forma oficial el retorn dels republicans a l'equidistància després d'haver complert amb el pacte d'esquerres de la present legislatura. El líder dels republicans es veu amb les mans lliures per actuar després dels comicis de l'1 de novembre en funció dels interessos i programa del partit. Així ho ha manifestat en el discurs que ha pronunciat amb motiu de la seva proclamació com a candidat per a les esmentades eleccions. Al Consell Nacional que la formació ha celebrat a Mataró, Carod ha rebut el suport de 128 vots dels 153 emesos.

Per Carod-Rovira, davant una part del PSC i de CiU, que segons el republicà són reticents al canvi, ERC s'erigeix com el garant del "catalanisme que no renuncia". En aquest sentit, Esquerra no és cap afegitó de ningú, ha afegit, sinó que representa l'"esquerra nacional" i l'"esquerra social". Per tot plegat, ha insistit que ERC ha de ser "decisiva" i, igual que el 2003 va recollir part dels vots del "pujolisme", l'1 de novembre "aspirem a recollir" els vots del socialisme més catalanista, del "maragallisme", perquè ERC és "l'única força política catalanista d'esquerres amb grup propi a Madrid".

Després de presentar Esquerra com el partit de "l'honestedat, la valentia, el patriotisme i la proximitat", i de pintar-se com el defensor del "catalanisme de la modernitat, el benestar, la cultura, la convivència i el respecte a la diferència", Carod ha criticat els candidats del PSC i de CiU, dels quals ha afirmat que només es preocupen pel resultat de les pròximes eleccions, al contrari que ERC, que mira cap a la Catalunya del 2025, ha assegurat. Així, ha afirmat que volen "administrar amb horitzó" i ha fixat la destinació final del seu projecte en la "plenitud d'una Catalunya amb condició d'estat".

Tot i així, Josep-Lluís Carod-Rovira també s'ha referit a la "unitat" del partit per aconseguir uns bons resultats en les eleccions que suposin assimilar els més de 634.000 vots que va obtenir ERC a les últimes eleccions generals. En aquest sentit, el tàndem Carod-Puigcercós és el tiquet electoral que ERC presentarà a les eleccions de l'1 de novembre, segons ha ratificat el Consell Nacional a Mataró. "És l'hora de la veritat i anem a totes i junts", ha assegurat, abans de concloure amb un "Visca Catalunya lliure".
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut