Bosch ha demanat que Barcelona s'adhereix a la campanya de 'Dilluns sense carn' impulsada a ciutats com Oslo o Los Angeles

Barcelona vol ser ciutat referent de la cultura vegetariana i vegana

La proposta, a càrrec d'ERC, s'ha aprovat amb el suport de BComú, CiU, el PSC i la CUP i amb l'abstenció del PP i Ciutadans
redacció Actualitzat

La majoria de grups polítics de l'Ajuntament de Barcelona han aprovat en la comissió d'Economia i Hisenda que el ple de finals d'abril pròxim voti a favor de declarar Barcelona 'veg-friendly', (amiga de la cultura vegana i vegetariana) amb l'objectiu de ser un referent internacional en defensa d'aquest estil de vida.

La proposta, a càrrec d'ERC, s'ha aprovat amb el suport de BComú, CiU, el PSC i la CUP i amb l'abstenció del PP i Ciutadans, que s'han queixat que podia "coartar la llibertat d'hàbits alimentaris". L'abstenció de Ciutadans i el PP l'han justificat aquests grups polítics perquè han valorat que la iniciativa ''obligava'' a un determinat estil de vida.

Alfred Bosch, regidor d'Esquerra, ha destacat que Barcelona ja té una tradició consolidada a favor de la dieta vegetariana després que el 2009 i el 2012 publiqués la primera i segona edició d'un catàleg de botigues veganes i vegetarianes, amb 63 establiments.
           
Els grups que han donat suport a la iniciativa han defensat que la dieta vegana i vegetariana "era respectuosa amb el medi ambient i en el tracte dels animals". La iniciativa d'ERC defensa la declaració de ciutat 'veg-friendly', la creació d'un punt d'informació i divulgació d'aquesta cultura constituint un 'BCNVegPoint' de gestió municipal, la publicació de la tercera edició d'establiments vegans i vegetarians i el compromís de l'Ajuntament per impulsar campanyes de foment i difusió d'aquesta cultura.

Bosch ha demanat que Barcelona s'adhereix a la campanya de 'Dilluns sense carn' impulsada a ciutats com Oslo o Los Angeles, entre altres ciutats del món. Aquesta campanya, Meat Free Monday, determina que tota l'alimentació que provingui de l'administració de la ciutat sigui vegetariana els dilluns.    

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut