Un dels dispensadors d'aliments que hi ha a la ciutat de Barcelona (ACN)

Barcelona redueix la població de coloms a la meitat en només 3 anys

Des del 2017 s'han distribuït fàrmacs anticonceptius a 47 zones de la ciutat, i amb el confinament, la tendència s'ha accelerat
Actualitzat
TEMA:
Ajuntament de Barcelona

El tractament anticonceptiu implantat per l'Ajuntament de Barcelona fa 3 anys redueix a la meitat, un 50,9%, la població de coloms a la ciutat. Es tracta de pinso recobert amb un fàrmac veterinari anticonceptiu, la nicarbazina, que es distribueix a través d'una cinquantena de dispensadors instal·lats a les 47 zones on hi ha més coloms.

Barcelona s'ha convertit així en la primera capital europea que recorre a una mesura molt efectiva per reduir-ne la natalitat, segons el consistori.

Amb el confinament, la tendència s'ha accelerat, ja que els ocells s'han dispersat cap a zones verdes de la ciutat i en espais naturals dels voltants del nucli urbà per trobar-hi aliment.

 

A més, com que han trobat menys aliments, perquè no hi havia turistes ni hi havia restes a les taules de les terrasses dels bars, han post menys. Un exemple molt clar és a la plaça Catalunya, una colònia que depèn totalment de l'aliment que cada dia els llancen els turistes. Des de fa un any i mig, aquesta colònia també rep el tractament anticonceptiu.

 


La ubicació dels 51 dispensadors de l'anticonceptiu es va decidir en funció del nombre de queixes dels veïns i les incidències registrades. Cada dia, a primera hora del matí, els dispensadors administren la dosi necessària de fàrmac, que són 8 grams per colom i dia. Aquest fàrmac inhibeix el desenvolupament del rovell de l'ou i produeix una infertilitat reversible si se'n deixa de subministrar; d'aquesta manera, el nombre de coloms es redueix progressivament de forma natural.

L'objectiu és arribar, d'aquí dos anys, a una reducció al voltant del 70%. I és que quan la densitat de coloms en una ciutat supera la mitjana de 300 o 400 individus per quilòmetre quadrat, cal establir mesures per controlar-ne la població. A Barcelona s'havia situat per sobre dels 1.300 per quilòmetre quadrat.

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut