Barcelona, capital de la biomedicina amb el congrés Euromedlab

L'Euromedlab, el congrés científic de medicina de laboratori més important d'Europa, porta a Barcelona investigadors de 83 països
Actualitzat
TEMA:
Salut

A partir d'avui Barcelona es converteix en la capital de la biomedicina. La ciutat acull l'Euromedlab, el congrés científic de medicina de laboratori més important d'Europa.

Fins dijous, les figures més destacades de la investigació biomèdica de 83 països debatran a Barcelona sobre els últims avenços en qüestions com el procés d'envelliment, l'epigenètica, el microbioma, el "big data" aplicat a la ciència o el metòde CRISPR d'editatge genètic.

Aquest diumenge es fa la sessió d'obertura al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

Barcelona és un dels principals "hubs" del sud d'Europa en aquest sector, amb un ecosistema que propicia la creació de noves empreses per atreure capital estranger i humà. El sector de les ciències de la vida i la salut representa el 7,2% del PIB i hi treballen més de 223.000 persones, un 7% dels ocupats a Catalunya.

L'Euromedlab, organitzat per la Federació Internacional de Química Clínica i Medicina de Laboratori, inclou també una setantena d'activitats, 20 simposis, sessions monogràfiques i tallers educatius. És la segona vegada que Barcelona acull aquest congrés -la primera va ser fa 16 anys- i s'espera superar el rècord d'assistència aconseguit per París el 2015.

 

 

ARXIVAT A:
Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut