Un canal de la capital neerlandesa (Pexels/Chait Goli)

Amsterdam decidirà si els turistes poden comprar marihuana als coffee shops

L'alcaldessa vol prohibir-ho, una proposta que es votarà dimecres i que no té el suport de la majoria de regidors
Redacció Actualitzat
TEMA:
Turisme

La tolerància amb el cànnabis és un dels atractius d'Amsterdam per al turista, que pot trobar-ne als coneguts coffee shops i comprar-ne fins a cinc grams per persona i dia. Però l'alcaldessa de la capital neerlandesa, l'ecologista Femke Halsema, vol posar-hi fi.

L'alcaldessa planteja prohibir temporalment el consum d'aquesta substància a les cafeteries a les persones que no siguin residents al país. Amb el retorn massiu del turisme, després de la pandèmia, la qüestió ha tornat al primer pla i dimecres es votarà a l'Ajuntament.

Als coffee shops no els interessen les restriccions en la venda de marihuana, però no són els únics que hi estan en contra. De fet, la majoria de regidors s'oposen a la iniciativa de l'alcaldessa, que, segons alguns mitjans locals, només tindria garantits vuit vots sobre un total de quaranta-cinc possibles.


Pros i contres

Més enllà de les repercussions que pot tenir per al turisme, en aquest debat també hi entra la lluita contra el crim organitzat al voltant de les xarxes proveïdores de la droga, com alerta la policia. El cultiu comercial és il·legal i no es tolera.

Un local d'Amsterdam on es pot comprar i consumir marihuana (Pexels/Patrik Felker)

Els que s'oposen a les limitacions, al·leguen que poden augmentar les vendes per internet i al carrer. A més, adverteixen que els joves més desafavorits es poden convertir en traficants reclutats per les xarxes.

Com a alternatives, plantegen prohibir la publicitat de cànnabis a les botigues, que no es pugui fumar en l'espai públic i que les cafeteries acceptin un pacte de bon comportament que també les obligui a ser més transparents amb els comptes.

Segons un estudi recent, 100 dels 166 locals que viuen de la marihuana a Amsterdam només atenen els turistes.

En qualsevol cas, Femke Halsema ha deixat clar que no es rendeix i defensa que cal "refredar el mercat". També dubta que les propostes alternatives serveixin per reduir la demanda de cànnabis a la ciutat.

L'alcaldessa ha demanat als regidors que s'ho rumiïn bé i pensa que la prohibició es pot "cuinar a foc lent".

 

ARXIVAT A:
Turisme Drogues
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut