Born, el nou cotxe de Cupra, la marca esportiva de Seat, s'ha presentat aquest dimarts a Barcelona

Així serà el Cupra Born, primer vehicle 100% elèctric de la filial esportiva de Seat

El president de Seat i Cupra aprofita la presentació per reclamar que s'impulsi el cotxe elèctric a Espanya
Redacció Actualitzat
TEMA:
Seat

Aquest dimarts s'ha presentat el nou Cupra Born, el primer cotxe 100% elèctric d'aquesta marca de línia esportiva filial de Seat.

Aquest model, dissenyat a Barcelona però que es produirà a Alemanya, està previst que tingui una autonomia de més de 500 quilòmetres, i que comenci a vendre's al setembre.

Ha estat una presentació digital i telemàtica a nivell mundial, que s'ha fet a través del canal de YouTube de la marca.

 

I la fàbrica de bateries?

Durant la presentació, Wayne Griffiths, president de les dues marques, Seat i Cupra, ha reclamat que Espanya acceleri l'electrificació del parc de vehicles.

Segons ha denunciat Griffiths, Espanya és a la cua d'Europa, amb només un 5% de quota de mercat per als cotxes elèctrics, només al davant de Grècia, i ha lligat la futura fàbrica de bateries al fet que augmenti el mercat:

"Si no es venen cotxes elèctrics a Espanya, no fa falta fabricar-ne, i no fa falta tampoc una fàbrica de bateries."

El president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, en l'espot promocional del Cupra Born

Fa dos mesos i mig va haver-hi un considerable rebombori per l'anunci del govern espanyol sobre el projecte de crear una fàbrica de bateries "a prop" de Martorell i amb participació de Seat-Volkswagen.

Després es va saber que els plans de la companyia passarien per produir fins a 500.000 cotxes elèctrics l'any a la seva fàbrica de Martorell el 2025.

Cupra ja prepara un segon model 100% elèctric: és el que portarà el nom de Tavascan, i el projecte es va presentar ja fa un any i mig al saló de Frankfurt.

La presentació del Cupra Born d'aquest dimarts s'ha fet conjuntament amb la del Primavera Sound del 2022, en una col·laboració que volen que continuï en el futur.

 

ARXIVAT A:
Seat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut