Al Nadal els residus de vidre es disparen un 45%, el paper i el cartró, un 23% i els envasos lleugers, un 5%.

A Catalunya els habitants generen un 3% més de residus per Nadal

Per reciclar aquest Nadal, recomanen comprar a granel o aliments sense envasar, reutilitzar les ampolles, escriure per les dues cares del full i separar els materials adequadament
Redacció Actualitzat

El govern vol recordar als ciutadans la importància de reciclar, sobretot en dates nadalenques, en què la generació de residus és molt més alta que durant la resta de l'any.  

Segons dades de l'Agència de Residus de Catalunya, els habitants generen un 3% més de residus per Nadal que la resta de l'any. Els residus de vidre es disparen un 45%, seguit del paper i el cartró, amb un 23% més, i els envasos lleugers, amb un 5%.

El director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, ha fet una crida a reciclar també per Nadal. Tost ha recordat que totes les ciutats tenen punts de recollida per deixar els arbres una vegada passin les festes.

Consells per reciclar

L'ARC ha fet una llista de consells sobre com reciclar. Recomana comprar a granel o aliments frescos sense envasar, reutilitzar les ampolles, escriure per les dues cares del full i separar els materials de manera adequada, entre moltes altres coses.

Apilo XII

Catalunya recicla només un 34% dels dos milions de quilos de piles que consumeix cada any. La UE exigeix que sigui un 45% el 2015. Per aconseguir-ho, la Generalitat ha impulsat la nova campanya "Apilo XII", coincidint amb Nadal ja que la venda de piles augmenta un 40% en aquestes dates.

La campanya consistirà a distribuir aquest cap de setmana i el següent amb els diaris unes caixes de cartró per acumular les piles.

El 95% dels ciutadans té consciència ambiental però només un 5% porta les piles al lloc adequat. Per tant, aquesta campanya pretén incidir més en els hàbits dels ciutadans.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut