El Parlament retira el sou als sis diputats suspesos pel jutge Llarena

Elsa Artadi ha explicat que la mesura s'aplica des del 13 de juliol, el dia que van rebre la notificació
Redacció Actualitzat

El Parlament retira el sou als diputats suspesos pel jutge Pablo Llarena. Ho ha afirmat aquest migdia la portaveu del govern, Elsa Artadi, que ha afegit que la mesura s'aplica des del 13 de juliol.

En la roda de premsa posterior a la reunió del govern, Artadi ha explicat que aquesta decisió ha estat comunicada per "l'oïdora de comptes" de la cambra catalana i que es va aplicar el 13 de juliol perquè va ser el dia que el Parlament va rebre la notificació de la interlocutòria del Suprem en què s'informava de manera oficial de la suspensió de càrrec públic.

La portaveu ha assenyalat que accepten aquesta situació, però que això no suposa que "no s'intenti revertir legalment". Artadi ha afirmat que la decisió és de la Mesa del Parlament -l'òrgan rector de la cambra- i no del govern de la Generalitat.

Fonts de la presidència del Parlament però han assegurat que la suspensió de sous no té l'aval polític de la mesa i que cal buscar la fórmula per preservar els drets dels diputats sense perjudicar-los.

Notícia relacionada: "Els lletrats del Parlament proposen una substitució temporal dels diputats suspesos"

 

Tant Esquerra com Junts per Catalunya també han afirmat que la decisió no té el seu vist-i-plau i que intentaran esmenar-ho.

 

 

Debat de política general, els dies 2, 3 i 4 d'octubre

Mentrestant, la Junta de Portaveus del Parlament ha decidit fer el debat de política general els dies 2, 3 i 4 d'octubre. Serà la primera sessió a l'hemicicle després de les vacances d'estiu. Els grups de l'oposició han criticat que no es faci al mes de setembre i han acusat la majoria independentista de bloquejar la cambra fins a l'octubre.

L'oposició considera que la falta d'acord entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana sobre la substitució dels diputats processats per Llarena és la causa de la no celebració de plens fins a l'octubre. Els dos plens que es van suspendre la setmana passada es faran el 10 i l'11 d'octubre. La setmana que ve es farà una reunió de la Mesa que podria convocar una diputació permanent per l'agost, per convalidar un parell de decrets llei.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut