InfoK

El programa s'emet
De dilluns a dijous, a les 19.30

L'"InfoK" és el primer i únic informatiu pensat per a nens de tot l'estat. S'emet en directe, de dilluns a dijous, a les 19.30h, per l'X3, el canal infantil de Televisió de Catalunya.

Va adreçat a qualsevol persona que estigui interessada a conèixer millor l'actualitat, tot i que, en principi, està pensat perquè el mirin nens i nenes d'entre 8 i 12 anys.

Seguim l'horari escolar, és a dir que, quan les escoles no fan classe, l'"InfoK" no s'emet. Per exemple, durant les vacances d'estiu, Setmana Santa o Nadal.

QUAN VA NÈIXER I PER QUÈ?

La primera emissió es va fer el 23 d'abril del 2001, coincidint també amb l'estrena del K3, en aquell moment el canal infantil i juvenil de Televisió de Catalunya. Per tant, per Sant Jordi, l'"InfoK" celebra el seu aniversari.

La necessitat d'emetre un informatiu infantil a Catalunya és força òbvia: si la informació és un dret de les persones, algú ha d'informar els nens i joves. Això sí, amb un llenguatge entenedor i amb una tria de les imatges meditada.

Altres països europeus tenen una llarga tradició en informatius infantils. Allà, aquesta mena d'informatiu està totalment assimilat, com un pas previ i necessari als informatius dels grans. És el cas, per exemple, del Newsround, de la BBC Britànica, que va nèixer el 1972. I del Jeugdjournaal, de la NOS holandesa, que es va començar a emetre al 1981. Tots dos van servir de model per crear l'"InfoK".

PREMIS I ESPECIALS

Des del 2001, l'"InfoK" ha rebut nombrosos premis, entre ells:
  • Premi Unicef per la defensa dels drets dels nens.
  • Premi Atlas per la millor iniciativa en educació ambiental.
  • Premi de Periodisme Esportiu per la difusió de l'esport femení.
  • Premi de l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya.
  • Premi anual al periodisme social que atorga el Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona
  • Finalista als Premis Zapping com a millor programa informatiu (en 3 edicions)
  • Premi Zapping com a millor programa informatiu (2017)