QUÈ FEM AQUEST CAP DE SETMANA?

Costa de Barcelona: el litoral més cosmopolita

Aprofita la proximitat de Barcelona, Castelldefels, Sitges i Vilanova i la Geltrú per gaudir del mar i fer un munt d'activitats culturals!

Platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú
Platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú

Costa de Barcelona és sinònim de varietat d'oferta d'activitats nàutiques i culturals per a tots els gustos i butxaques. Us proposem un recorregut per la part sud per conèixer Vilanova i Geltrú, Sitges i Castelldefels, i acabar a la capital catalana. 

A Vilanova i la Geltrú trobareu la platja de Ribes Roges, característica per l'amplada de la sorra combinada amb zones verdes naturals i un parc amb circuit de trenets. Aquí podreu fer activitats nàutiques, com caiac o pàdel surf, entre altres, gratis amb el carnet. Podeu arrodonir la jornada a la capital del Garraf visitant l'Espai Far, on hi ha un museu de curiositats marineres, i el Museu del Ferrocarril de Catalunya, especialment pensat per als més petits. Tots dos són de franc amb el carnet del SX3

Sitges, igual que Vilanova, és vila marinera i també és referent del modernisme amb la Ruta dels Americanos, catalans que es van fer rics a Llatinoamèrica i van deixar la petja de les seves fortunes als edificis. La passejada pels carrers de la vila us durà també fins al Racó de la Calma, punt emblemàtic del paisatge sitgetà, on trobareu tresors noucentistes com el Palau Maricel. Allunyat del nucli urbà, al bell mig de les costes, trobareu el poble de Garraf, un enclavament amb encant i tranquil construït a principis del s. XX. 

Piratia, al castell de Castelldefels
Piratia, al castell de Castelldefels

Tornem al mar i a les activitats nàutiques a Castelldefels, on podeu activar-vos al Canal Olímpic amb diferents esports aquàtics o gaudir de les llargues platges de sorra fina, on trobareu tota mena d'activitats d'aigua. Per exemple, podeu fer una sortida en família en catamarà, gratis amb el carnet del SX3. I per arrodonir la jornada i no ser mariners d'aigua dolça, no us perdeu Piratia, al castell de Castelldefels, una experiència interactiva i immersiva sobre el món dels pirates que també podeu fer de franc amb el carnet.  

I acabem aquest recorregut per la costa a Barcelona, la capital catalana. Podeu descobrir-ne el litoral en caiac o en golondrina amb el carnet, però si el que voleu és redescobrir la ciutat, teniu un mar de possibilitats. Si us quedeu al front marítim, però, us proposem 3 visites ben diferents però igual d'interessants: l'Aquarium de Barcelona, per descobrir el fons marí, el Poble Espanyol, per gaudir de l'art i la cultura, i el nou Museu de Cera, que va ser totalment remodelat el 2020 i que, si encara no l'heu vist, us sorprendrà!