ESTRENA

Avis i nets cuinen junts a "Manduka family", el nou concurs del SX3

Després de 4 temporades d'èxit, el programa "Manduka" es renova i canvia el format

Avis i nets cuinen junts a "Manduka family", el nou concurs del SX3
"Manduka family" és un concurs intergeneracional

Si preguntem a algú sobre el seu plat favorit, la resposta sovint va acompanyada d'un "de la Iaia" o "de l'avi". Per això, el nou programa "Manduka family" és un concurs on té molt protagonisme l'orgull dels nens i nenes perquè a casa els avis fan "les millors croquetes del món" o "els millors macarrons del món". En aquest nou format del "Manduka", que també presenta la xef infantil Paula Alòs, dues parelles d'avi o àvia i el seu net o neta competiran cuinant una recepta clàssica, la preferida dels petits.

Com funciona el concurs?

Durant la competició qui cuinarà seran els nens i nenes, ajudats pels seus avis i àvies. I podran fer servir les cartes i comodins, que hauran guanyat en uns jocs previs o preliminars que seran proves divertides d'alguna manera relacionades amb la cuina i que els permetran guanyar avantatges.Hauran de passar proves com aquesta...
 

Alguns exemples d'aquestes cartes i comodins que poden guanyar els equips i que afegiran emoció al concurs seran: cuinar avi i net amb una samarreta única amb dos colls però només dues mànigues; que l'àvia o avi porti un antifaç i hagi de donar instruccions al net sense veure-hi; que el net porti auriculars amb música i no senti les instruccions que li va donant l'avi o àvia; tenir dret a posar una culleradeta de sal, pebre o sucre al plat de l'equip contrari o robar-li un ingredient.

Avis i nets cuinen junts a 'Manduka family', el nou concurs del SX3
Els equips competeixen cuinant un plat tradicional("Manduka family")

Les receptes que els equips de "Manduka family" faran durant els 14 programes d'aquesta primera temporada són: croquetes, pa de pessic, llibrets de llom, truita de patata, torradetes de Santa Teresa, macarrons, panellets, canelons, paella, pastís de patata, crestes, mandonguilles, fricandó o galetes de Nadal.
 

Avis i nets cuinen junts a 'Manduka family', el nou concurs del SX3
Dos equips competeixen a "Manduka family"("Manduka family")

Un programa ple de fitxatges i regals

A cada programa, dos nens i nenes formaran part del jurat acompanyats d'un reconegut xef. Entre els paladars triats per ser el tercer membre del jurat hi ha Oriol Castro, Ada Parellada, Jordi Roca, Marc Ribas, Gessamí Caramés i Arnau Paris (els tres integrants del programa "Cuines", de TV3), Raül Balam Ruscalleda (del restaurant estrellat "Moments"), Christian Escribà o Mireia Carbó.

A banda de compartir aquesta experiència fantàstica, la parella guanyadora pot guanyar des d'aparells tecnològics i entrades fins a un partit del Barça, un lot de llibres de manga, bicicletes… I molts cursets de cuina!

El Marc Parrot, que ja va ser l'autor de la sintonia del "Manduka", ha creat una nova cançó per al "Manduka family". Amb uns ritmes urbans i actuals, la cançó la interpreten els Figa Flawas amb Sara Roy.

El nou concurs mostra la importància de la transmissió de la cultura gastronòmica entre generacions i aprofundeix en el lligam emocional entre avis i àvies i els seus nets i netes. De fet, per això l'estrena coincideix amb l'1 d'octubre, en què es commemora el Dia Mundial de la Gent Gran.