Dolç i lleuger

Sopa de maduixots amb poma, plàtan i llima

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:

  • 500 g de maduixots   
  • 1 taronja  
  • 1 plàtan 
  • 1 poma  
  • 2 llimes 
  • 150 g de nata líquida 35% M.G. ben freda 
  • Sucre (opcional) 

 

Per al "crumble" 

  • 20 g de mantega 
  • 30 g de farina 
  • 15 g de sucre morè  

Elaboració 

1. Feu el "crumble" primer, posant en un bol la mantega a punt de pomada, el sucre i la farina passada per un sedàs. Amasseu-ho amb les mans fins a fer-ne una pasta.  

2. Esteneu-la al damunt d'una safata de forn folrada amb un paper i coeu-la a 170 ºC uns 15 minuts fins que veieu que està daurada. Traieu-la del forn i deixeu-la refredar.  

3. Trenqueu-la amb les mans a trossets desiguals i reserveu-ho en un lloc sec. 

4. Netegeu els maduixots i talleu-los a trossos. Reserveu-ne alguns per decorar. 

5. Poseu-los en un recipient alt i afegiu-hi (opcionalment) una mica de sucre i un raig de suc de llima. 

6. Feu un suc de taronja i afegiu-lo al recipient. Tritureu-ho amb un braç elèctric fins a fer-ne una sopa cremosa. Reserveu-la a la nevera.  

7. Renteu i ratlleu la pell de la llima, reserveu-la en un plat. 

8. Poseu la nata en un bol ample i bateu-la enèrgicament amb unes varetes fins que quedi com un xantillí (muntada). 

9. Poseu-hi una cullerada de sopa de maduixa i barregeu-ho amb compte perquè no perdi el volum. 

10. Peleu i talleu el plàtan i la poma a trossets petits. Amaniu-ho amb unes gotes de suc de llima.  

11. Serviu la sopa amb la fruita tallada i una mica de nata batuda al damunt. 

12. Decoreu-ho amb el "crumble" trencat per sobre i la pell de llima. 

 

Observacions 

  • Aquesta és una recepta fàcil i refrescant que pot ser una bona solució per evitar malbaratar aquelles peces de fruita que hi ha per casa i que no tenim temps de consumir i ja són massa madures. 
  • Si la fruita que fem servir és prou dolça i madura, no caldrà afegir-hi sucre. 
  • Les recomanacions de consum de fruita són d'un mínim de tres peces/racions al dia. Sempre promovent les de temporada i proximitat.