InfoK
El programa s'emet
De dilluns a dijous, a les 19.30

Recordem Pau Donés

Us expliquem qui va ser i com va viure aquest músic tan lluitador, alegre i positiu

El 9 de juny de 2020 va morir Pau Donés, de Jarabe de Palo, a causa d'un càncer. Un cantant i compositor lluitador, alegre i positiu. Va fer un munt de cançons, fins a l'últim moment va estar fent música, però també era una persona molt i molt optimista i mai va deixar de somriure.

 

 

Amb 12 anys li van regalar la seva primera guitarra i, des d'aleshores, no va deixar mai de fer música. Primer va crear dos grups amb el seu germà i després va formar Jarabe de Palo.

 


La seva vida va canviar quan va viatjar molt lluny, a Cuba, una illa que hi ha al mar del Carib. Hi anava a gravar imatges per fer un videoclip.

 

Allà es va inspirar per compondre el seu superèxit "La flaca". La lletra de la cançó parla d'aquesta noia cubana, Alsoris, que va viatjar amb ell i la seva banda per tota l'illa.

 

La cançó va sortir en un anunci de televisió i va impactar a tot arreu! Gràcies a això, Pau Donés i el seu grup Jarabe de Palo es van fer famosos.

Amb el disc "Depende", va tornar a triomfar. Va recollir molts premis importantíssims, fins i tot, un Grammy llatí, que són els guardons més potents del món de la música.

 


Durant 25 anys no va parar de fer concerts als millors escenaris i va col·laborar amb altres artistes famosos.

Però la vida de Pau Donés va canviar de cop quan es va posar molt malalt. Tenia un tipus de càncer molt greu, però ell va ser molt valent, estava disposat a donar-ho tot per sortir-se'n.

 

 

Continuava sent molt positiu! Fins i tot, va fer dos concerts amb el títol "Jarabe contra el cáncer", per recaptar diners per lluitar contra aquesta malaltia. També va treure un disc i un llibre sobre la seva vida que es deien "50 palos". Vaja, que no va parar!

 

 


Dos anys abans de morir va decidir apartar-se de la música i dedicar tot el temps del món a la seva filla, que es diu Sara. Però l'abril del 2020 va donar una sorpresa a tothom. Va penjar a les xarxes socials un missatge on deia que tornava amb nou disc, "Tragas o escupes".

I va arrasar amb "Eso que tú mes das". La filla de Pau Donés surt ballant en algunes escenes del videoclip. Aquesta cançó i el nou disc són un gran regal que l'artista barceloní ens va deixar abans de morir.

 

A les xarxes socials moltíssims artistes com Miki Núñez o Pablo Alboran el van recordar. Alguer Miquel, cantant dels Txarango, va escriure: "Amb la teva alegria, que tanta falta ens fa, seguirem caminant per aquest món".

I no només ens ha deixat alegria, amb la seva lluita contra el càncer, també ens ha ensenyat que, davant de qualsevol obstacle, cal lluitar fins al final.