Foment de la lectura

La Maryam convida els súpers a formar part del jurat dels premis "Atrapallibres"

Estan organitzats pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

El pròxim 30 de novembre finalitza el termini per apuntar-se a fer de jurat als premis "Atrapallibres" i "Protagonista Jove" que organitza l'IBBYcat, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. La Maryam, la prescriptora de llibres del SX3, convida tots els súpers a formar part d'aquesta iniciativa que permet als més joves decidir quins són els millors llibres de literatura infantil i juvenil publicats en català de l'any anterior.

Els premis estan oberts a nois i noies d'entre 9 i 16 anys que, en funció de la seva edat, han de llegir una selecció de tres llibres que proposa l'IBBYcat. Un cop llegits, i com a membres del jurat que seran, hauran de decidir quines són les obres literàries que més els han agradat. Es pot fer la inscripció de manera individual o bé de manera grupal si es forma part d'un club de lectura, per exemple, o via escola. Durant tot el període de lectura, podran participar en accions de dinamització tant a nivell individual com col·lectiva.

Si teniu nois i noies interessats, només us heu d'inscriure aquí. 

Imatge del carnet de jurat

Fomentar l'esperit crític

Aquesta proposta de l'IBBYcat pretèn promoure la lectura en llengua catalana, actual i de qualitat a través d'una experiència de lectura divertida i motivadora. Formar part d'un jurat ajudar a fomentar l'esperit crític i dona valor a l'opinió dels més joves. Al mateix temps, aquesta iniciativa permet reconèixer les millors obres de literatura infantil i juvenil en català que es publiquen cada any.

En l'última edició, hi van participar gairebé 11.000 nois i noies. Els guanyadors dels premis "Atrapallibres" van ser "Els estels", de Jacques Goldstyn, en categoria de 9 anys, "Les bruixes de Brooklyn", de Sophie Escabasse, en la de 10 anys, i "L'Amy i la biblioteca secreta", d'Alan Gratz, en la categoria d'11 anys.

Pel que fa als premis de "Protagonista Jove", el guanyador en la categoria de 12-14 anys va ser "L'assassina de Venècia", de Pol Castellanos, i "Els incendiaris", de David Cirici, en la de 14-16.

Notícies relacionades
Vídeos relacionats