QUÈ FEM AQUEST CAP DE SETMANA?

Valls d'Àneu, vida i fauna d'alta muntanya

La frontissa entre el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l'Alt Pirineu

Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Les Valls d'Àneu són un enclavament privilegiat situat entre dos parcs naturals: el d'Aigüestortes i el de l'Alt Pirineu. La visita al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és imprescindible. S'hi accedeix des d'Espot, on es poden agafar taxis 4x4 que et porten fins a l'estany mateix (el preu d'anada i tornada és de 7,50 euros els infants i 11,50 euros els adults). Un cop a dalt es poden fer diverses excursions, i fins i tot podeu optar per fer el trajecte de tornada a peu fins a Espot.  

Un cop baixeu de nou a la vall, podeu arrodonir la jornada d'aventura en família coneixent la Guingueta d'Àneu i tot l'entorn de l'embassament de la Torrassa. Allà, hi trobareu rutes per fer en bicicleta, parcs d'aventura, i activitats aquàtiques. De juny a setembre hi podeu fer caiac en família gratis amb el carnet de l'SX3

I quan arribi la nit, aixequeu la vista per gaudir d'un cel nocturn amb certificació Starlight. La poca contaminació lumínica us permetrà gaudir de l'observació d'estels en un entorn privilegiat, i també podeu fer-ho de forma guiada gratis amb el carnet

Parcs d'aventura i activitats aquàtiques al llac de la Torrassa
Parcs d'aventura i activitats aquàtiques al llac de la Torrassa

L'endemà, un cop descobert el paisatge, serà el moment de conèixer també els habitants i la fauna salvatge d'aquestes valls. A Son, un dels 8 pobles que formen l'Alt Àneu, hi podeu visitar Món Natura Pirineus, que té un centre de fauna i un observatori astronòmic (consulteu preus i disponibilitat). També podeu apropar-vos fins a Isil, a conèixer la Casa de l'Os Bru. L'entrada és de franc amb el carnet i coneixereu de més a prop una de les espècies emblemàtiques de la zona.  

I no podeu acabar el cap de setmana sense fer un tomb per Esterri d'Àneu i visitar l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, a la casa Gassia. Hi podeu anar gratis amb el carnet per descobrir com era la vida d'alta muntanya d'una família típica de la zona, i, amb una mica de sort, potser coneixereu l'Esperanceta, que és tot un personatge!

Vídeos relacionats
anar a la dreta
anar a l'esquerra