QUÈ FEM AQUEST CAP DE SETMANA?

Vall de Boí, romànic entre muntanyes a l'Alt Pirineu

Alta muntanya en família amb propostes d'aventura, història i aigües termals

Caiac al congost d'Aulet
Caiac al congost d'Aulet

Parlar de la Vall de Boí és parlar de romànic, però també de cims que toquen el cel. Per això us proposem començar aquesta ruta per l'Alta Ribagorça, navegant entre parets verticals de més de 500 metres. De camí a la vall podeu fer una primera parada al pantà d'Escales per fer una ruta de mig dia en caiac pel congost d'Aulet apta per a tots els públics i que podeu fer gratis amb el carnet (consulteu disponibilitat per la sequera).

Un cop hagueu recuperat forces, us recomanem arribar-vos al Centre del Romànic, a Erill la Vall. Allà us proposaran un joc de pistes familiar per descobrir els tresors del conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí, que són patrimoni mundial. L'entrada al centre d'interpretació és gratuïta per a menors de 10 anys, i la general val 3 euros. L'església de Sant Climent de Taüll és també un imprescindible per conèixer l'art romànic i hi veureu una projecció de videomapping recreant les pintures del retaule (l'entrada val 5 euros).

Romànic en família a la Vall de Boí
Foto: Òscar Rodbag/Arxiu Patronat Vall de Boí

Un altre tret distintiu de la zona són les aigües termals. Als jardins del Balneari de Caldes de Boí hi podeu visitar 37 fonts mineromedicinals, que van des dels 4° fins als 56°. No us perdeu la font de la Tartera, amb aigua sulfurosa amb olor d'ou podrit. Us atreviu a tastar-la? 

I els que us agrada moure les cames no podeu marxar sense pujar al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a fer la ruta fins a l'estany Llong, un camí planer en plena alta muntanya ideal per fer amb els més petits. Per arribar fins al punt de partida, al planell d'Aigüestortes, podeu utilitzar el servei de taxis que surt des de Boí i que té un cost per trajecte de 5,75 euros els adults i 3,75 euros els infants. O si ho preferiu, ben a prop d'allà teniu l'espai natural del Salencar, a Barruera. Una zona plena de camins planers i passarel·les que ens porten fins a una zona humida on podreu observar ocells i plantes. 

 

Vídeos relacionats
anar a la dreta
anar a l'esquerra