MIC

"Un estel petit", el nou videoclip del Mic

El Mic s'adorm i s'obre la porta al món dels somnis

L'estrena d'aquest vídeo musical coincideix amb el desè aniversari de l'edició primer disc del Mic, que va rebre el guardó de Disc d'Or: "MAC, MEC, MIC!" (2013).

La cançó "Un estel petit" s'inspira a nivell melòdic en la sintonia del programa, escrita pel músic Pau Vallvé, amb un arranjament que n'alenteix el ritme i recorda el so d'una capsa de música.
 

La lletra explica com el Mic tanca els ulls per esperar el son al costat del Cargol. Un estel petit acompanya la Lluna dalt del cel.

En l'aspecte visual, s'ha optat per una lectura més lliure del tema, començant amb imatge real, al principi de la cançó, que es torna animació quan el Mic dorm, i la natura que l'envolta es comença a transformar.

La imatge té una paleta de colors suaus

La Il·lustradora Arianne Faber, que ja ha col·laborat en altres vídeos musicals del programa, ha recreat el món dels somnis que s'obre quan el Mic tanca els ulls. Jugant amb un traç infantil i colors plans, les imatges se succeeixen amb fluïdesa, transformant objectes i colors: les fulles es tornen formigues; de la regadora en surten peixets, un turó es vesteix de Cargol.

Quan es va editar el disc, aquesta cançó de bressol la cantava en Cincsegons, l'amic inseparable del Mic. Ara se n'ha fet una nova gravació, interpretada per un nen, buscant un registre més de joc que convidi els més petits a cantar-la. 

"Un estel petit" és una cançó màgica per jugar a fer dormir les nines, per mirar el cel a la nit, o per escoltar en una estona tranquil·la.

La Lluna abraça l'estel petit al final de la cançó

Aquest nou vídeo musical és el que fa quaranta a la llista de cançons que conformen "El cançoner del Mic", un projecte que recupera temes tradicionals i en dona a conèixer d'altres de propis en versions musicals pensades per als més petits. Seguint la línia del programa, els instruments que sonen són reals i els nens i nenes els poden distingir en sentir-los. També les imatges que il·lustren totes les cançons estan realitzades a partir de titelles i objectes fets a mà amb materials reciclats.

"El cançoner del Mic" el podeu trobar a la web del SX3, a la televisió connectada, a l'app i a YouTube.