Per a infants de 4 a 6 anys

Uau Ka Kau, un espai d'humor i música

Les cançons les han compost dos dels membres d'Els Catarres

Els personatges principals de "Uau Ka Kau", el nou programa de l'S3

Aquesta sèrie d'humor i música comença quan la nau en què van els extraterrestres Uau i Ka té una avaria i es veu obligada a fer un aterratge d'emergència al planeta Terra. Finalment cau enmig d'un bosc. Aquí és on els nostres protagonistes descobriran com és la vida entre humans i animals, mentre busquen la manera d'arreglar la nau. Les relacions i conflictes entre personatges, el que passa al bosc i els objectes que troben generaran entre els protagonistes reaccions còmiques, situacions inesperades i diferents descobertes.

"Uau Ka Kau" està dirigida a la franja infantil S3, en concret a la segona part, a infants de quatre a sis anys. Tot i que es dirigeix a infants de preescolar, va un pas més enllà, perquè hi ha humor, complexitat de personatges i cançons. I és que les cançons tenen un paper molt important a la sèrie. En aquest cas, no es canten cançons populars, sinó cançons que han compost expressament dos dels membres d'Els Catarres. 

 

La sèrie "Uau Ka Kau" es planteja com un programa d'entreteniment. No té una voluntat expressa d'ensenyar, tot i que es descobreix el món a través de la mirada dels extraterrestres. Per tant, no és un programa pedagògic, però sí que és un programa de descoberta, que es basa en una sèrie de premisses pedagògiques. En aquest sentit, una assessora pedagògica ha establert uns "grans temes", en funció del moment maduratiu en què estan els infants de quatre a sis anys. Aquests "grans temes" es tradueixen en deu cançons que han compost dos membres d'Els Catarres expressament sobre aquests àmbits i que a la sèrie canten els personatges. Així doncs, cada capítol inclou una part d'una d'aquestes deu cançons, en forma de videoclip.

Els personatges de "Uau Ka Kau" són: el Uau, la Ka, el Kau i la You. El Uau és un extraterrestre que tot just ha arribat a la Terra accidentalment. Està en descoberta constant: tot el sorprèn. Per aquest motiu porta aquest nom, per l'onomatopeia de la sorpresa: la seva principal característica és l'entusiasme portat a l'extrem. El seu estat d'ànim habitual és molt alegre i ho expressa amb rialles i gestos. 


La Ka és una robot extraterrestre. Ha arribat a la terra amb el Uau i, tot i que tampoc coneix el nostre món, té connexió a tota la informació, dades i coneixements que es puguin trobar al nostre internet. Per tant, a priori, sembla que la Ka pot tenir la resposta correcta i precisa per a tot, però potser no és ben bé així...


El Kau és un terrícola. En concret, un peresós que viu a l'arbre màgic. Per la seva pròpia naturalesa és dormilega i mandrós. I, finalment, la You és una serp terrícola. Ja es coneixien amb el Kau perquè viuen al mateix parc, però la seva actitud cap als nouvinguts és molt diferent de la del Kau.

Els personatges principals de "Uau Ka Kau", el nou programa de l'S3

Aquesta sèrie fa una aposta total per l'humor. La comèdia està present en tot moment i en tots els capítols. També apareix el conflicte, que és l'eix central de totes les trames. En cada capítol es munta un bon kakau! Tot i que és obvi en ficció, cal destacar-ho també des de la perspectiva de l'assessora pedagògica: "El conflicte per als nens d'aquesta edat no és vist com una cosa tan tremenda com per als adults. Per tant, és bo que apareguin conflictes i es busquin solucions consensuades i pacífiques." També és important ser fidels als personatges, és a dir, no oblidar mai que el Uau i la Ka són extraterrestres i que veuen el món des d'una mirada totalment externa i amb una lògica completament diferent.

"Uau Ka Kau" és, per tant, una sèrie d'entreteniment amb voluntat pedagògica. Un espai d'humor i música per als infants de quatre a sis anys.