"Superheroïnes de l'esport", el nou podcast del SX3

10 dones esportistes amb 10 superpoders per fer el que sembla impossible

"Superheroïnes de l'esport", el nou podcast del SX3
"Superheroïnes de l'esport", el nou podcast del SX3

"Superheroïnes de l'esport" és el recull de deu contes, en format podcast, que han fet deu dones periodistes esportives. Cada periodista ha triat una esportista catalana que hagi aconseguit els seus somnis, això sí, després de lluitar molt i molt. 

Les esportistes triades són: 

Alèxia Putellas, Aitana Bonmatí, Queralt Castellet, Ona Carbonell, Laia Sanz, Laia Palau, Paula Badosa, Núria Picas, Kaba Gassama i Anni Espar.  

Les autores, en un exercici d'imaginació, han triat un superpoder per esportista i han jugat a imaginar com els va marcar de petites i com les va convertir en els personatges d'èxit que són ara. 

Contes que mesclen la imaginació, la màgia i sobretot els valors. Els contes i les històries reals de les protagonistes no s'entenen sense valors com la tenacitat, la disciplina... 

Escoltar-los és una molt bona manera d'aproximar l'esport als infants, de destacar-ne els seus valors i de demostrar que l'esport femení, al nostre país, té molts noms propis, moltes estrelles i que si seguim així, més en tindrà.  

Qui sap, potser alguna súper que escolti els podcasts decideix seguir un camí que la porti a superar-se a si mateixa i arribar molt lluny, com les nostres "Superheroïnes de l'esport". 

Les deu autores són dones, periodistes esportives que treballen en diferents mitjans de comunicació: 

Laia Bonals, Marta Carreras, Helena Condis, Elena de Diego, Maria Fernàndez Vidal, Gemma Herrero, Sònia Gelmà, Anaïs Martí, Marta Ramon i Laia Tudel. 

Les il·lustracions les ha elaborat el Col·lectiu Rosa Sardina (M. Josep Figueroa Naqui, Lydia Garrido, Alba Ginesta Ferrer, Teresa Guilleumes i Morell, Sonia Estela Guerra, Belén Loza, Esther Osuna, Bea de Rivera Marinel·lo, Cristina Sabaté i Elena Val).

Els podcasts tenen una durada de deu minuts i els trobareu al web del SX3 i a les principals plataformes de podcast com Spotify, iVoox i Apple Podcast.

També podreu trobar els contes en el llibre que porta el mateix títol, editat per Sapiens.