La Família

Quinze anys de cançons amb la Família del Super3

La casa del Super3 sempre ha estat plena de música i discos que han estat grans èxits amb la col·laboració de Marc Parrot

La família del Super3 cantant les seves cançons
Quinze anys de cançons amb la família del Super3

Si hi ha una cosa que agrada als súpers és cantar i ballar. Per això, a la casa de la Família del Super3 i a la Festa del Súpers, la música ha estat una protagonista constant i l'han interpretat els mateixos membres de la Família. En una història de quinze anys i sis discos editats, la Pati Pla, la Lila, en Roc, en Pau, l'Àlex, en Fluski i també el senyor Pla i en Rick han cantat cançons inoblidables per a grans i petits. Des de "Benvinguts al Club" fins a "Uh! Oh! No tinc por!", passant per "Connectem"... Qui no se les sap de memòria?

Música amb valors

La formació humana i cultural del súpers és una qüestió que el canal sempre s'ha pres molt seriosament, i ha intentat ajudar els pares i mares en aquesta tasca també a través de la música. Per això, una cançó de la Família no podia ser només divertida. Cadascuna ha mirat d'aportar un valor especial, com la importància de la diversitat, l'autoestima en la diferència, la curiositat, la salut a través d'una bona alimentació o la pràctica de l'esport el respecte als grans, l'estudi i la lectura, i el fet de saber distingir i apreciar tot allò que pertany a la col·lectivitat i a la individualitat.

En trobem exemples clars en temes com "Anem a veure món", "Tots som súpers", "Superesmorza", "Ningú no m'entén", "Soc així", "M'encanta llegir", "Connectem", "El meu destí", "M'agrada l'esport" o "Tots junts".

Som-hi, a fer cançons!

El responsable de fer realitat la majoria d'aquestes cançons és Marc Parrot, una personalitat indispensable del panorama pop i rock en català dels últims 30 anys. Va debutar el 1990 amb el grup Regreso a las Minas, i ben aviat va emprendre una carrera en solitari que l'ha portat a gravar una dotzena d'àlbums. També va tenir molt èxit amb el projecte El Chaval de la Peca, amb el qual va editar tres discos.

En Marc també és productor, i té el seu propi estudi, Grabaciones Silvestres, on ha treballat amb artistes com La Pegatina, Bikimel, Oques Grasses, Ramon Mirabet, Blaumut, Manu Guix, Pepet i Marieta o OBK, i ha col·laborat en diversos discos de La Marató.

Com a productor i compositor va rebre l'encàrrec de convertir en música l'univers de la Família des dels seus inicis i recorda la feina feta amb molt afecte. Entre altres coses, com ell mateix diu, va començar a compondre cançons per al Super3 quan els seus propis fills tenien l'edat perfecta per ser súpers. Així ho va explicar en una entrevista amb Mariola Dinarès al programa "Popap" de Catalunya Ràdio.

 

 

Discos i videoclips

En aquests anys, la Família del Super3 ha gravat sis discos: "Benvinguts al Club" (2006) "Anem a veure món" (2009), "Uh! Oh! No tinc por!" (2011), "Connectem" (2013), "Arkandú" (2015) i "Tenim el poder" (2017). Tots ells contenen diverses cançons que es van convertir en favorits dels infants, i es van fer mereixedors de tenir els seus propis videoclips, protagonitzats per membres de la Família, i de vegades amb col·laboracions especials dels súpers.

Un dels primers va ser "Ningú no m'entén", cantat per la Lila, que de ben petita ja demostrava que era tota una crac i una artista amb inquietuds molt especials.

 

Un dels vídeos més representatius de la identificació dels súpers amb la Família va ser el de "Fem un salt", interpretada per la Pati Pla. En aquest clip no només hi participaven els personatges de la Família, també s'hi van apuntar centenars de nens i nenes que van ballar la coreografia des d'alguns dels indrets més representatius del territori català. A més, hi apareixia una pila d'amics del canal, com el Mic, els membres del grup SP3 i els presentadors del programa "Tags".

 

Amb el pas del temps, els videoclips van evolucionar cap a produccions pròpies d'artistes professionals de la música. El de "Som un equip" n'és un bon exemple amb l'aparició especial del grup de hip hop Brodas Bros, que en va dissenyar la coreografia. Dins la història de la Família, a més, aquest vídeo aportava un missatge d'unitat que va servir per presentar-se a dos nous membres molt esperats, les petites elfes Nenúfar i Matoll. Mireu-lo fins al final!

 

La música té el poder de convertir-se en una part indispensable de la memòria emocional de les persones, ens recorda els moments importants de la nostra vida. Milers de súpers han crescut cantant i ballant aquestes cançons, i aprenent amb els valors que transmeten. Les cançons queden per sempre, i són un dels llocs on la Família seguirà present.

 

Tots els videoclips de la Família del Super3 es poden veure a la web del canal.