Per a infants de 0 a 5 anys

"Numberblocks", aprendre matemàtiques i anglès de forma divertida

El 2017 va ser nominada a un premi BAFTA en la categoria "Aprenentatge"

"Numberblocks" és una sèrie d'animació per aprendre matemàtiques i anglès de forma amena i divertida. Els personatges de la sèrie són blocs i cadascun d'ells representa un número. Junts viuran aventures relacionades amb conceptes matemàtics.

Aquesta sèrie està recomanada per a infants de 0 a 5 anys. "Numberblocks" és d'origen britànic i va ser creada per Joe Elliot. Es va estrenar el 2017 tant a Anglaterra com a Gal·les i aquell mateix any va ser nominada a un premi BAFTA en la categoria "Aprenentatge". Consta de 120 capítols de 5 minuts, d'un capítol especial de 20 minuts i tres especials més de 10 minuts.

"Numberblocks" ajuda els més petits a aprendre habilitats numèriques i ho fa amb uns capítols entretinguts i de fàcil comprensió. La sèrie ensenya els números i a fer operacions matemàtiques senzilles, com sumar.

 

El funcionament és el següent: per relacionar cada personatge amb el seu valor, li apareix un número flotant sobre el cap. D'altra banda, quan un bloc salta sobre un altre, es transformen en un personatge diferent per fer un número nou. Molts dels números tenen estils i personalitats associades amb el número que representa: el número 1 és valent i independent, el 7 és del color de l'arc de Sant Martí i afortunat, el 8 té tentacles semblants als pops, etc.

Alguns dels personatges de la sèrie

La sèrie es va impulsar perquè els infants comprenguessin el funcionament dels números. El seu creador, Joe Elliot, volia mostrar visualment els conceptes matemàtics d'una forma diferent de les sèries numèriques que s'havien fet fins ara.

"Numberblocks" té una pàgina web pròpia amb activitats, cançons i aplicacions per al mòbil.