Estrena!

3Cat presenta SuperCampus, la primera plataforma de continguts educatius en català i de qualitat

Les peces formatives estan en format de vídeo i de pòdcast i totes vinculades al currículum escolar de primària i secundària

El 3Cat presentaSuperCampus, la primera plataforma de continguts educatius en català i de qualitat, vinculats al currículum educatiu i amb el segell de qualitat audiovisual del SX3. És una eina pensada per a la comunitat educativa (escoles - instituts i famílies, especialment alumnes i docents), que ofereix material audiovisual digital (vídeos i pòdcasts) de qualitat, de confiança, gratuït i en català. SuperCampus neix amb l'objectiu d'ajudar els alumnes en la seva formació acadèmica i com a complement educatiu per a mestres i famílies.

La presidenta de 3Cat, Rosa Romà, ha destacat la vocació de servei públic de la nova plataforma, que es vol convertir en un referent per a tota la comunitat educativa:

"Posem en marxa una plataforma essencial en un univers digital que necessita continguts de qualitat i de confiança, en català, per a mestres, famílies, i sobretot nens i nenes. Estem molt satisfets de la feina colze a colze entre el món docent i l'audiovisual per posar en marxa aquest SuperCampus. Una plataforma essencial en un univers digital que necessita continguts de qualitat i de confiança, en català, per als mestres, les famílies, i sobretot els nens i nenes. Una eina d'aprenentatge per a totes les etapes educatives per continuar aprenent des de d'escola i des de casa"

En aquesta primera fase, es presenten continguts en format vídeo que giren al voltant de diferents temàtiques: les matemàtiques del dia a dia, biografies de grans artistes universals, continguts que repassen moments claus de la història de Catalunya, d'altres per entendre el canvi climàtic, i, finalment, peces relacionades amb l'educació mediàtica. A part d'aquestes propostes, també en trobarem d'altres tres en format pòdcasts educatius nous: "Em dic Goa", basat en una de les col·leccions de llibres més venuda en literatura infantil i juvenil en català, "365 perquès" que pretén respondre a moltes de les preguntes que es fan els nens (o els adults), i la tercera temporada de "Van fer història", que recull la biografia de personatges importants de la història universal.

 

En aquesta plataforma de continguts audiovisuals, també tindrà molta presència l'"InfoK", que ja és una eina habitual a les escoles des de fa anys. Alguns dels seus continguts més orientats al currículum escolar també tindran presència al SuperCampus.

Aquests continguts es podran veure al web del SX3, on estaran classificats per temàtica i per etapa educativa. D'aquesta manera es facilitarà la navegació de mestres, famílies i alumnes que podran trobar el contingut més adequat per al seu curs escolar. També estaran disponibles a la plataforma digital del 3Cat i a Youtube. L'objectiu és oferir una formació complementària als continguts que es treballen a l'aula, que es puguin consultar tant a l'escola com a casa, tant per temàtica com per etapa educativa, validats i classificats a partir de l'assessoria pedagògica d'un equip docents.

Carolina Veciana, és la mestra que parla dels grans artistes universals

Finalment, també apareixeran altres continguts del SX3 que tenen una vocació d'entreteniment i divulgativa, però que també són utilitzats a l'aula o com a continguts educatius: Titó, Una mà de contes, Numberblocks per als més petits, o Fang, Fuet o Canvis per als alumnes d'etapes superiors.

Durant els pròxims mesos, la plataforma anirà creixent amb nous continguts sorgits de convocatòries per a projectes audiovisuals educatius del SX3. Hi arribaran peces audiovisuals sobre gramàtica catalana i ortografia, operacions matemàtiques, educació musical, geografia, química, biologia i literatura.

Amb SuperCampus, 3Cat referma la seva aposta pel servei públic presentant un projecte en un àmbit estratègic com és la formació a través del seu univers de continguts infantils i impulsant l'ús de la llengua catalana i l'aranesa. Els continguts també seran subtitulats per atendre la diversitat funcional dels alumnes.