Música per als Jocs Florals a l'ESMUC

Els alumnes de l'escola Llevantí de Mar de Sant Antoni de Calonge visiten l'Escola Superior de Música de Catalunya ESMUC i comparteixen una sessió de treball amb estudiants de l'assignatura Composició per a Mitjans Audiovisuals. I els estudiants de l'ESMUC visiten els estudis de Televisió de Catalunya per supervisar la banda sonora dels contes.

Els alumnes de l'escola Llevantí de Mar de Sant Antoni de Calonge visiten l'Escola Superior de Música de Catalunya ESMUC i comparteixen una sessió de treball amb estudiants de l'assignatura Composició per a Mitjans Audiovisuals.

Un grup de nois i els seus professors a la porta de l'ESMUC

 

Dirigits pel professor Arnau Bataller, els estudiants de l'ESMUC han fet les seves pràctiques de curs creant una composició original per a cadascun dels contes finalistes de l'edició 2021 de Jocs Florals: "Una closca molt especial" -de l'escola Llevantí de Mar de Sant Antoni de Calonge-, "El misteri de la Galàxia Bibliotecus" -de l'Escola Mowgli d'Igualada-, i "L'últim pastisset" -de l'Escola Llorenç Vallespí i Vidiella de Benifallet.

 

Per a l'ocasió, els alumnes de cadascuna de les tres escoles han col·laborat amb els músics aportant alguns suggeriments i material de creació pròpia: alguns elements de paisatge sonor, breus motius musicals, la cançó de la seva escola…

 

A la imatge podem veure la sessió de treball, amb els alumnes de l'escola Llevantí de Mar escoltant les propostes musicals en què estaven treballant els estudiants de l'ESMUC.

 

 

SESSIÓ D'ÀUDIO ALS ESTUDIS DE TV3

Elaborades les composicions musicals per a cadascun dels contes, els estudiants de l'ESMUC van assistir a la sessió d'àudio per supervisar les barreges de so amb els tècnics de Televisió de Catalunya.

En aquests vídeos podreu escoltar la banda internacional. És a dir, el conte però només amb música, sense la veu. Es diu banda internacional per si algú ho vol traduir a un altre idioma i canviar només la veu. Aprofitem també per poder apreciar el treball de composició musical. I si ho compareu amb la versió definitiva, també podreu valorar el treball d'interpretació de la locutora del programa, Lídia Juste.

 

Sessió d'àudio per a "Una closca molt especial". El tècnic d'àudio Albert Juves amb un dels autors de la música, Andrei Solienko.

 

Banda Internacional de Una closca molt especial

Si voleu sentir la versió completa amb la veu de la locutora Lidia Juste cliqueu aquí

 

 

Sessió d'àudio per a "El misteri de la galàxia Bibliotecus". Amb un dels autors de la música, Néstor Català Serra.

 

Banda Internacional de El misteri de la galàxia Bibliotecus

Si voleu sentir la versió completa amb la veu de la locutora Lidia Juste cliqueu aquí

 

 

Sessió d'àudio per a "L'últim pastisset". Amb un dels autors de la música, Eduard Vallmitjana Fauro.

Banda Internacional de L'últim pastisset

Si voleu sentir la versió completa amb la veu de la locutora Lidia Juste cliqueu aquí