QUÈ FEM AQUEST CAP DE SETMANA?

Muntanyes de Prades, observant el cel nocturn

Senderisme, cultura i prehistòria a l'interior de la Costa Daurada

Parc Astronòmic de Prades
Parc Astronòmic de Prades

Les Muntanyes de Prades, a l'interior de la Costa Daurada, és la zona més gran d'Europa amb cel nocturn protegit, amb 32 municipis amb certificació Starlight. És molt recomanable, doncs, acostar-se al Parc Astronòmic de Prades al vespre-nit a observar les estrelles i fer una de les activitats que proposen (preus des de 11,90 euros per a infants fins a 19,90 euros per a adults).  

L'endemà, quan surti el sol, us proposem que feu un tomb per la Vila Vermella de Prades, coneguda així pel color característic de les pedres amb què estan construïts molts dels edificis. D'allà mateix surt una petita excursió de dos quilòmetres fins a l'ermita de l'Abellera, construïda dins d'una cova en una cinglera. I si el matí encara us dona de si, és una bona idea acostar-vos al Museu del Vidre de Vimbodí, que podeu visitar gratis amb el carnet, on podreu veure demostracions d'un artesà bufador de vidre en directe.

Itinerari micològic pel bosc de Castellfollit
Itinerari micològic pel bosc de Castellfollit. Foto: MF @CCCB

Per arrodonir la jornada, un altre imprescindible és el monestir de Poblet, Patrimoni de la Humanitat, on podreu fer una visita guiada familiar a través d'una app que us proposarà un joc de pistes. L'entrada és gratuïta per als menors de set anys, i val 6,50 euros per a infants majors de set anys i 8,50 euros els adults. O, si preferiu fer una mica de senderisme pel bosc de Castellfollit, teniu l'opció de fer la ruta dels bolets pintats als arbres, un circuit circular amb opció curta, de 3 km, o llarga, de 6,5 km, molt divertida de fer amb els més petits.  

Si el que voleu és conèixer a fons la societat, les arts i els oficis de la zona, no us podeu perdre la visita al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí, que és gratuïta pels menors d'edat i val 6 euros pels adults. O per descobrir el passat prehistòric de l'antic mar que banyava els peus de les Muntanyes de Prades, cal apropar-se al Museu d'Alcover, on descobrireu una gran col·lecció de fòssils marins i amb el carnet del SX3 hi podeu fer l'activitat "Triàsic en família". Finalment, abans de marxar, acosteu-vos a Reus, on també podeu visitar el Gaudí Centre i l'Institut Pere Mata, gratis amb el carnet.   

Vídeos relacionats
anar a la dreta
anar a l'esquerra