MIC

Les disfresses del Mic

Idees per disfressar els més petits amb materials domèstics

Embolicar-se amb roba, posar-se barrets, emprovar-se sabates grosses... molts nens i nenes petits gaudeixen jugant a disfressar-se, tot i que també n'hi ha que prefereixen no fer-ho. En tots dos casos, està bé respectar la preferència dels infants i també el seu moment, ja que moltes vegades el desig depèn de l'ocasió.

A través de les disfresses del Mic, es poden recollir idees senzilles per fer a casa quan els menuts tenen ganes de jugar amb vestits i barrets.

El Mic es disfressa amb trossos de roba

La roba, un material bàsic

Una capsa amb trossos de roba o mocadors és una font inesgotable de disfresses, ja que, com que és un material sense estructura, cada infant el pot explorar i anar trobant maneres de posar-se'l. Si observem que els costa de manipular però no demanen ajuda, està bé deixar-los fer fins que en demanin. Una altra opció és oferir-los alguna peça de roba d'adult, ja que generalment els agrada "posar-se" en el paper dels pares i mares o els adults que tenen al voltant.

Paper de diari, de seda, de crespó... n'hi ha moltes varietats i totes serveixen per fer disfresses

Jugant amb paper

Un dels materials més versàtils que hi ha a les cases és el paper. N'hi ha moltes varietats i totes poden servir per fer alguna part d'una disfressa. Des d'aprofitar una paperina com a barret fins a fer servir paper de diari per elaborar un cos i un barret de mariner o capità, les opcions són moltes. Els elements fets de paper són força efímers, però com a contrapartida són fàcils de manipular i tant es poden plegar com retallar o enganxar.

Aprofitar la rigidesa del cartró per pensar elements amb volum

El cartró, un bon material per reutilitzar

Per a propostes que vulguem que tinguin volum i durabilitat, el cartró és ideal. Aprofitant la mida petita dels infants, partir d'una capsa de cartró és una bona opció per crear elements com cotxes, trens, cavalls o cossos. Fer una disfressa de cartró pot ser un petit projecte familiar on tothom hi pot dir la seva. Igual que en el cas del camió de bombers del Mic, es pot fer servir la bicicleta del nen com a base mòbil per incorporar-hi una estructura exterior de cartró i convertir-la així en el vehicle que vulguem. El cartró ofereix moltes possibilitats!

Hi ha molts materials per les cases que es poden aprofitar per disfressar els més petits

Reciclar, crear i disfressar

Una de les disfresses més emblemàtiques del Mic és la de lleó ferotge. Feta amb serpentines de color groc enganxades a una cinta que li envolta el cap, és una bona mostra de com un material tan senzill pot convertir-se en un element vistós i molt identificable. En una altra ocasió, el Mic i en Cincsegons fan veure que són indis posant-se unes plomes, i es fan uns collarets de macarrons pintats que completen la disfressa.

Fer-hi participar els petits, triar junts el material i manipular-lo en família converteix el fet de disfressar-se en una experiència enriquidora per als nens i nenes, alhora que els transmet la idea que els objectes es poden fer servir de moltes maneres diferents.