L'aventura de llegir

Llegir sempre és una aventura. Et convidem a gaudir d'una selecció de contes dedicats a la lectura. En vídeo i en llibre també.

El més divertit dels contes és que, després, cadascú els expliqui a la seva manera. Ara tens la versió en llibre d'"Els contes de les vocals". Veuràs que les il·lustracions del llibre són diferents als dibuixos del vídeo. I que ara ets tu qui ha de posar la veu a les històries que s'expliquen en lloc d'un actor o actriu, com fem en el programa de televisió. Si t'ho vols passar bé, després de llegir els contes, et proposem que tu mateix en facis la teva versió jugant amb les lletres i les paraules.

 
 

Per adquirir el llibre, clica la imatge

 

Llegir és una aventura, però explicar i escriure contes també. Prova-ho!

 

La lletra A i el ruc savi

T'imagines que només poguéssim parlar amb la A? Escull una lletra. La que més t'agradi. O la que menys. Pot ser divertit escriure un conte sobre un planeta on només parlin amb una lletra. Com ho faries?

 

L'enigma de l'avi Ernest

Segur que tu saps més paraules i noms que comencen per la lletra E. O que contenen la lletra E. Fins i tot en podries fer una llista. Escull les que més t'agradin i imagina't una història amb elles. Pot ser una aventura.

 

La història del punt de la I

De vegades, la lletraI fa com si fos una suma. Si la poses entre dues paraules, de sobte, aquestes paraules es fan amigues. I poden anar juntes allà on tu les vulguis portar. Per exemple, a una festa d'aniversari. Com passa en el conte de la I. Sabries convertir l'última festa de aniversari que vas celebrar en un conte? Quants amics hi van anar?

 

Un conte rodó

És divertit que la lletra O s'assembli tant a la forma de la nostra boca quan diem O. Oh!, és cert –poden dir alguns. Segur que tu ja te n'havies adonat. O no? En aquest conte apareixen moltes coses rodones. Recordes alguna aventura que t'hagi passat amb alguna cosa rodona? O quadrada? Tu decideixes.

 

La lletra U i el secret dels fantasmes

Per a un fantasma, no deu ser fàcil fer amics si tan sols sap dir U. Potser estan enfadats perquè ningú els fa cas. Si veiessis un fantasma, què li diries? Li podries explicar un conte. Un conte per a fantasmes. Com seria?

 

 

 

I si vols continuar l'aventura, aquí tens una selecció de la col·lecció del programa dedicada a la lectura, als lectors, a les lletres i les paraules, als escriptors i les escriptores...

 

Els contes de les vocals, històries dedicades a les primeres lletres que aprenem a reconèixer i amb les quals comencem l'aventura de llegir.

El tresor de les paraules, amb contes sobre l'origen d'algunes paraules curioses i divertides.

I tu com et dius? Saps què vol dir el teu nom? Cinc contes inspirats en cinc noms propis.

Les aventures d'un lector, contes inspirats en els drets del lector de Daniel Pennac. I en històries d'aprenentatge a la lectura.

Una petita història de la literatura amb biografies de diferents autors i autores.