ESTRENA

Història i tradició amb humor a "Fuet", el nou programa del SX3

La diversió és un element clau per acostar esdeveniments i personatges històrics als súpers

"Fuet" arriba al SX3 i a la plataforma digital 3Cat el dilluns 5 de febrer. El programa pretén acostar la història i les tradicions catalanes als nens i nenes a través d'esquetxos d'humor amb rigor documental. Amb el segell dels creadors de "Polònia", "Fuet" és una producció de 3Cat amb la col·laboració de Minoria Absoluta.  

El fil conductor del format és el viatge de dues extraterrestres a través del temps tot buscant un gat perdut, el Fuet. Gràcies a això, l'espectador podrà fer un recorregut per diferents èpoques, des de la Catalunya romana fins al segle XX, passant per guerres i revoltes així com les gestes de personatges com Guifré el Pilós i Frederica Montseny. 

Com explicaria una booktuber les Homilies d'Organyà? Quin és l'origen del pa amb tomàquet o de la llegenda del Timbaler del Bruc? En aquest format, la tecnologia i les xarxes socials tenen un gran protagonisme durant totes les èpoques. Amb un llenguatge i un format conegut pels més joves, "Fuet" és una altra manera d'explicar la història, tradicions i cultura catalanes, respectant la rigorositat dels fets i amb una mirada humorística per fer-los més propers.

Tot plegat, en dotze capítols que estaran disponibles a partir del pròxim dilluns a les plataformes digitals del SX3 i 3Cat. 

Concurs setmanal

Amb l'estrena del programa, també es posarà en marxa un concurs setmanal. Els súpers hauran de buscar el Fuet, el gat del programa, que s'amaga en algunes de les escenes de cada capítol. Els guanyadors de cada setmana podran assistir a la gravació del programa "Polònia" en família. Tota la informació del concurs la trobareu a la zona de l'X3.

Vídeos relacionats