Per a infants de 9-12 anys

"Haikyu!!", una sèrie sobre la passió per l'esport

Els fans l'han considerat la millor sèrie esportiva d'animació

Aquesta sèrie comença quan un estudiant d'institut, Shōyō Hinata, veu a la televisió un partit de voleibol on hi ha un jugador a qui li diuen el Petit Gegant perquè és baixet. Aleshores Shōyō, que també és baixet, decideix que vol jugar al voleibol. Shōyō aconsegueix muntar un club a l'escola, però no ho tindrà fàcil. En un dels tornejos coneix Tobio Kageyama, amb qui hi haurà una gran rivalitat. Això l'animarà a continuar entrenant-se amb l'objectiu de poder anar a l'institut Karasuno, on va jugar el Petit Gegant.

La sèrie "Haikyu!!" és una adaptació del manga escrit i il·lustrat pel japonès Haruichi Furudate que ja va despertar un gran interès. A partir del 2014 comença l'emissió de la sèrie d'animació, també amb un gran èxit. L'edat recomanada per a aquesta sèrie és de 9-12 anys i pot interessar tant als fans de l'anime com de l'esport o el voleibol, però també a aquells qui no en són aficionats, ja que és una producció amb molt ritme i que atrapa.

 

La sèrie "Haikyu!!" és una bona manera d'entrar al món de l'esport i, en concret, al del voleibol. Les animacions són molt realistes i els capítols tenen un ritme dinàmic i un toc d'humor. "Haikyu!!" aporta valors com l'amistat, el treball en equip, l'esforç o la passió per l'esport. Aquesta producció s'ha convertit en tot un fenomen i ha provocat que infants i adolescents s'hagin aficionat al voleibol.

"Haikyu!!" és una sèrie amb dos personatges principals, però que acaba tenint un gran pes coral. Presenta una gran diversitat de personatges que es complementen amb la resta. Els dos personatges principals de la sèrie són Shōyō Hinata i Tobio Kageyama. El protagonista, Shōyō, és estudiant baixet que no té entrenament previ en voleibol. Tot i això, destaca per la seva gran capacitat de salt, agilitat i velocitat. Per la seva part, Tobio Kageyama és un jugador professional que rebia el sobrenom del Rei de la Pista per la seva actitud egocèntrica i el seu individualisme en la forma de jugar, però gràcies al nou equip la seva visió va canviant i arriba a entendre la importància del joc en equip.

 

La sèrie "Haikyu!!" ha tingut una gran acollida i s'ha inclòs en diferents rànquings com un dels millors animes de la dècada. Els seus fans l'han considerat la millor sèrie esportiva d'animació. Per la seva banda, el còmic en el qual es basa la sèrie també va tenir una rebuda molt positiva amb milions d'exemplars venuts i es va incloure a la llista de millors novel·les gràfiques de l'Associació de Serveis Bibliotecaris per a Joves Adults (YALSA), que pertany a l'American Library Association.

Al Japó, "Haikyu!!" també s'ha adaptat al cinema i al teatre i, a més a més, el protagonista ha aparegut en videojocs.