QUÈ FEM AQUEST CAP DE SETMANA?

Garrotxa, dels volcans a la vall

Descobriu la Vall d'en Bas i els volcans de l'entorn a peu, en bicicleta o en carrilet

Una família en bici per la via verda del Carrilet, a la Garrotxa
Una família en bici per la via verda del Carrilet

A la Garrotxa hi trobareu un munt d'activitats per fer en família i conèixer el territori amb l'esperit aventurer de "Lara i Kali". Una bona manera de situar-se és fer una visita a Can Trona, Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas, on trobareu l'Ecomuseu que us ofereix una visita interactiva per conèixer el patrimoni cultural, natural i històric de l'entorn. L'entrada al centre és gratuïta i l'Ecomuseu val 3 euros.   

A continuació és l'hora d'activar-se i conèixer el paisatge de la Vall d'en Bas-les Preses de primera mà. Per fer-ho teniu diverses opcions gratuïtes amb el carnet del SX3: fer un circuit d'orientació, pedalar per les rutes amb bicicleta de la via verda o pujar al carrilet dels volcans, un antic trenet recuperat que us oferirà una visita guiada pel Martinyà, el Pomareda, el Torn i el Croscat.  

I és que la visita als volcans adormits és un imprescindible si visiteu la Garrotxa, i si voleu aprendre-ho tot sobre com funcionen, amb el carnet podeu anar també a l'Espai Cràter d'Olot, on trobareu una mostra interactiva i immersiva per fer un viatge al centre de la vida.

El poble de Joanetes, a la Garrotxa, amb el Puigsacalm de fons
El poble de Joanetes amb el Puigsacalm de fons

L'experiència de cap de setmana la podeu completar també amb visites al salt de Sallent, al nucli de Joanetes, les vistes del Puigsacalm o al Parc de la Pedra Tosca, un recorregut laberíntic entre marges de pedra seca, on van dormir la Lara i la Kali. L'oferta per menjar inclou gastronomia local per a totes les butxaques, i per arrodonir l'estada podeu visitar un gran ventall de productors locals, com la Granja La Fageda, on coneixereu les vedelles i com s'elaboren els seus productes (gratuït amb el carnet).

Vídeos relacionats
anar a la dreta
anar a l'esquerra