Escoles, mùsics i artistes junts als Jocs Florals

Aquest any Una mà de contes ha reunit a alumnes de les escoles Pau Sans de l'Hospitalet, Llevantí de Mar de Sant Antoni de Calonge i Pau Casals de Rubí, amb estudiants de la "Escola Massana Centre d'Art i Disseny" i de la "Escola Superior de Música de Catalunya" ESMUC, per treballar junts en l'adaptació dels tres contes finalistes a la darrera edició dels Jocs Florals Escolars.

 

Ara, els contes ja els tenim pràcticament acabats. Només falta que la Yulia Protosova, el Germán Pérez, el Miguel Bruñó i el Nestor Sala, alumnes de l'Escola Superior de Música de Catalunya ESMUC componguin la música per a la banda sonora de cadascun dels contes. Esperem estrenar-los en pantalla i al web del programa a principis del proper any.

 

VOLEM LA PAU¡

 

Imatges del conte original

 

Nens i nenes de l'escola Pau Sans de l'Hospitalet i autors del conte original "Volem la Pau". A classe preparant els materials per al dia de rodatge als estudis de Televisió de Catalunya.. El conte està inspirat en l'obra de l'escultor Alberto Peral. Alberto treballa sempre amb formes molt senzilles. Aprofitant una exposició seva al Centre d'Art Tecla Sala de l'Hospitalet que es titulava "Redonda redonda" , mestres i alumnes van participar en un taller impartit pel mateix artista.

Tot preparat per gravar la primera escena al plató. Els materials: peces de colors fetes amb goma Eva i suro blanc. Personatges sobre la taula, llestos per l'escena. L'enquadrament de càmera que podem veure al monitor de vídeo. I diu el guió: "Groc, lila, blau, taronja.... Uf... De països n'hi ha tants com colors"

 

Realització, producció, il·luminació... L'equip tècnic pendent dels petits grans artistes.

 


El país del Gran Groc on sempre llueix el Sol.


El país del Gran Blau, on ara passa un núvol i plou

 


Exèrcit del Gran Groc i exèrcit del Gran Blau. Si us plau volem la pau¡

 

GALETES ENSUCRADES

Imatges del conte original

Els autors de la versió original d'aquet conte són alumnes de l'escola Pau Casals de Rubí. Els gossos són animals molt intel·ligents i ens ajuden a ser millors persones. El Golós sense adonar-se'n, ajuda al Robert a entendre com n'és d'important la higiene personal i sobretot raspallar-se les dents cada dia.

La Judit Pesquero, l'Àngels de Blasi, la Paula Tura i la Sara Ventura han fet una proposta gràfica per a aquest conte molt divertida. Una tècnica que mai havíem utilitzat a Una mà de contes. Han il·lustrat el conte utilitzant cartolines per als fons i dibuixant els personatges amb fils de llana.

 

Amb fils de llana i galetes de debò. Estaven boníssimes. Les va preparar per a l'ocasió i calculant la mida adequada la Iris Fernández.

Aquí tenim el Robert passetjant i agafant al Golós per la corretja.

 

Robert i Golós. Golós i Robert. Dos grans amics que saben cuidar-se l'un de l'altre.

Nens i nenes de l'escola Pau Casals de Rubí, buscant un leitmotiv musical per a la banda sonora del conte.

 

ANIMALS DALINIANS O L'ABELLA I LA MAGRANA

Imatges del conte original

Els autors de la versió original d'aquet conte són alumnes de l'escola Llevantí de Mar de Sant Antoni de Calonge. Viatjar dels somnis a la realitat o de la realitat als somnis sembla fàcil. Però com ho expliquem amb imatges? Aquest conte ens dóna una idea de com es relacionen els somnis amb l'art i com ens hem de cuidar entre tots, si no volem que la realitat es converteixi en un malson.

Maritxell Garriga, Aina Espin i Noé Aceitón, alumnes de l'Escola Massana i autors de la nova proposta gràfica d'Animals Dalinians o L'abella i la Magrana. Esperen que l'il·luminador disposi els focus sobre l'escena per començar a treballar.


Un conte a cinc mans. Una per personatge: elefant, jirafa, tigre, pop i mosques. Mai havíem utilitzat tantes mans per il·lustrar un conte!

On és l'abella ¡

Bzzz, bzzz... buscant la seva magrana