QUÈ FEM AQUEST CAP DE SETMANA?

Els Ports i el delta de l'Ebre, de la muntanya al mar seguint el curs del riu

Seguiu la via verda des de la Vall de Zafán fins a la desembocadura, i gaudiu d'activitats en família dins i fora de l'aigua

Via verda de la Val de Zafán seguint l'Ebre
Via verda de la Val de Zafán

El parc natural dels Ports i el delta de l'Ebre estan units pel recorregut del riu, però també per la via verda de la Vall de Zafán, un antic traçat ferroviari ideal per fer en família a peu, en bicicleta o a cavall. Des d'Arnes fins al Delta són més de 70 quilòmetres de recorregut per recrear-vos amb el canvi de paisatge des de la muntanya fins a arribar a l'hàbitat aquàtic més important de Catalunya

Una opció és fer el tram de la via verda que va des d'Horta de Sant Joan fins a Benifallet, d'uns 30 quilòmetres. Un cop allà us proposem que feu una parada per recuperar forces i podeu fer una activitat doble gratuïta amb el carnet: visitar les Coves Meravelles i navegar amb llagut pel riu Ebre.  

Una altra opció és fer el tram central, de Benifallet fins a Tortosa, amb 25 quilòmetres de recorregut. En aquest cas, quan arribeu a la capital del Baix Ebre és imprescindible la visita al nucli antic. A més, amb el carnet del SX3 també podeu fer gratis la visita guiada a la fàbrica de xocolata CREO.

Activitats nàutiques en família al delta de l'Ebre
Activitats nàutiques en família al delta de l'Ebre

I si preferiu l'opció més planera i a prop del Delta, el vostre tram és el que va de Tortosa fins a Deltebre. Són 26 quilòmetres de recorregut que acaben entre arrossars i amb el riu obrint-se al mar. En aquesta zona hi teniu diverses activitats per fer gratis amb el carnet: un recorregut guiat que combina bici i caiac pel riu, o una ruta a cavall per fer en família. 

La vostra visita al delta de l'Ebre no pot acabar sense anar a la Ràpita, un paratge on trobareu una estació nàutica que ofereix un munt d'activitats per fer al riu i gaudir de l'entorn i la fauna de la zona. 

Vídeos relacionats