El tresor d'Una mà de contes. Què conta un conte?

T'imagines estar tot el dia mirant contes¡ L'única condició és fer-ho amb una llibreta de notes al costat per anar apuntant allò que veiem i ens agrada. Per fer llistes amb els noms dels protagonistes, per exemple. Dolça, Carmeta, Faruca, Giuseppino... O de les ciutats o paisatges on tenen lloc les seves aventures: boscos, illes, carrers... Hamelín, París, New York... La idea és que després puguem escollir, a la web del Super 3, qualsevol conte segons el tema que ens interessi o fer col·leccions com ara: contes per aprendre a cuinar, de matemàtiques o contes sobre petons ¡ Un grup d'alumnes del darrer curs de l'ESO, escollits entre diferents Instituts d'arreu de Catalunya, ens ajuden a descobrir el tresor que guarda la col·lecció de contes del programa.

 

 

 

I tu com et dius? 

A la col·lecció d'Una mà de contes apareixen més de cinc-cents personatges, cadascun amb el seu nom o amb el seu sobrenom.En aquest joc d'endevinalla i en aquest vídeo teniu una mostra.

Albert, Nasreddin, Helena, Nora, Xavi i Emili. Sabries dir-nos qui és qui?

 

 

On t'agradaria viatjar? on t'agradaria viure?

Les aventures que viuen els personatges dels contes solen passar a diferents llocs. Llocs reals o fantàstic.

Al bosc, a les muntanyes, a un poble, a l'espai, a New York o al desert. Escull un lloc per viure amb la teva fantasia.

 

 

 

Quin camí prefereixes?

Això sí, per anar d'un lloc a l'altre cal triar un camí. I és aquí on comença de debò l'aventura: al carrer de casa nostra, camí a l'escola, a casa de l'àvia, d'excursió amb l'escola, fent una passejada...

T'agrada viatjar amb motxilla? corrent? perdre't al bosc? t'agrada cantar pel camí? sol o en companyia? Quines sorpreses ens esperen al final?

 

 

 

Com és casa teva?

I anem on anem, visquem una aventura més fàcil o més complicada, gairebé sempre acabem tornant a casa.

Al desert, a la ciutat, al bosc, entre palmeres, amb amics o en família, tots necessitem una casa

 

 

Què conta un conte? es un projecte per el Programa d'innovació RCS ,Recerca, Creació i Servei del Departament d'Educació en col·laboració amb el Canal S3 i el Departament de Documentació de Televisió de Catalunya.

Instituts que hi participen. INS: Priorat, Voltegranès, Gurb, Les Margues i Serra de Noet