SX3 ACADEMY

El 3Cat engega la SX3 Academy, la primera escola de drets digitals dels infants

La SX3 Academy és un projecte d'innovació educativa que té com a objectiu formar i donar eines al professorat de primària perquè puguin acompanyar els infants i els joves en el desenvolupament de la seva educació mediàtica i benestar digital

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Les tecnologies digitals han transformat el món en què vivim i com ens hi relacionem. Les fem servir contínuament, també els infants. Segons dades recents de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, el 50% dels nens i nenes de 10 i 11 anys disposen de dispositiu mòbil propi connectat a la xarxa i d'aquests prop de la meitat no tenen cap límit per part de la seva família. Però, saben fer-ne un ús crític i responsable? Com els podem acompanyar en aquest aprenentatge?  

Per acompanyar la comunitat educativa (escola i famílies) a afrontar aquest repte, el 3Cat ha posat en marxa la SX3 Academy, la primera escola de drets digitals dels infants de Catalunya, amb la col·laboració de tres entitats que estan exercint un rol de lideratge en la protecció dels drets digitals: la Fundació Mobile World Capital (MWC), l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) i l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya. 

La SX3 Academy és un projecte d'innovació educativa que té com a objectiu formar i donar eines al professorat de primària perquè puguin acompanyar els infants i els joves en el desenvolupament de la seva educació mediàtica i benestar digital.  

La primera edició del projecte, que va arrencar l'octubre passat, ha impactat en comunitats educatives constituïdes per 2861 alumnes i 257 docents de nou escoles de primària de tot Catalunya, liderades per un equip motor format per 30 mestres. Com fan a les seves aules amb l'alumnat, els professors i professores han estudiat continguts relacionats amb la capacitació i el benestar digital, i han hagut de demostrar els aprenentatges adquirits amb pràctiques amb l'alumnat.   

 

El projecte SX3 Academy ha estat finançat amb una subvenció del Departament d'Educació amb Fons Next Generation de la Unió Europea i ha comptat amb l'assessorament pedagògic de Learn to Check. 

Vídeos relacionats
anar a la dreta
anar a l'esquerra