Contes guanyadors dels Jocs Florals del 2019 adaptats per a "Una mà de contes"

Aquests tres contes són els últims guanyadors dels Jocs Florals de Catalunya en la categoria de "conte audiovisual il·lustrat". És el quart any consecutiu que el programa adapta els contes guanyadors d'aquests premis.

Els alumnes de l'escola Pau Sans de l'Hospitalet de Llobregat han il·lustrat el conte "Vull portar arracades", que ha estat el guanyador de l'edició del 2019. El jurat dels Jocs Florals Escolars de Catalunya va destacar l'originalitat en la tria de l'espai on es desenvolupa l'acció. També es van fixar en alguns detalls imaginatius de la proposta, la qualitat estètica i la reflexió que incorpora sobre la igualtat de gènere i els estereotips que també afecten la infantesa. El protagonista del conte és un nen que se sent diferent de la resta dels seus amics i companys.

"Sextina de les ones" i "L'arracada perduda" són els dos contes finalistes del 2019. El primer l'han creat alumnes de l'escola El Puig d'Esparreguera en homenatge a Joan Brossa. La protagonista és una artista que, buscant inspiració i jugant amb els estris de pintar, recorda, de sobte, un poema de quan era petita. La il·lustradora d'aquest conte és Chiara Lazzari, una artista italiana que ha treballa d'il·luminadora d'escenes a la pel·lícula "Klaus". En aquest cas, el jurat dels Jocs Florals va valorar la posada en escena del conte, el llenguatge gràfic i la seva originalitat, així com el tractament de la igualtat de gènere.

Finalment, alumnes de l'escola Les Aigües de Mataró han estat els encarregats d'il·lustrar "L'arracada perduda". El conte explica com es va fundar la mateixa escola. Per poder fer que els gegants i els personatges ballin tots a l'una, s'han utilitzat tècniques d'animació amb la col·laboració d'alumnes d'Animació Digital de BAU Centre Universitari de Disseny. A l'hora de triar-lo, el jurat va destacar el valor documental i la música de la proposta, així com l'ús dels ideogrames i el multillenguatge.

 

 

 

Notícies relacionades
anar a la dreta
anar a l'esquerra