QUÈ FEM AQUEST CAP DE SETMANA?

Berguedà, del fons de les mines al cim del Pedraforca

La comarca on conviuen el patrimoni industrial i les activitats de muntanya

El Berguedà us ofereix aventures d'extrem a extrem, començant pel fons de les mines. Us proposem endinsar-vos-hi des del Museu de les Mines de Cercs i fer un viatge al cor de la terra. L'entrada d'adult costa 11 euros, i la infantil, 4 euros.  

A continuació toca aixecar la vista cap a l'imponent Pedraforca. Als seus peus hi ha el Centre Astronòmic, que us permetrà descobrir el cel nocturn, i de camí passareu per Vallcebre, on podeu fer vies ferrades i barranquisme en família amb el carnet.  

I per acabar de descobrir l'Alt Berguedà us proposem que aneu fins a Castellar de n'Hug i feu el joc d'orientació del Museu del Ciment. L'entrada és gratuïta per als menors de 16 anys, i els adults paguen 6 euros. Allà podeu pujar al Tren del Ciment, com la Lara i la Kali (bitllet adult, 10 euros, i infantil, 6 euros), que us portarà fins a la Pobla de Lillet i els Jardins Artigas, dissenyats per Antoni Gaudí, i que podeu visitar gratis amb el carnet.

Via Verda del Llobregat al Berguedà
Via verda del Llobregat al Berguedà

Per arrodonir el cap de setmana, us recomanem que també dediqueu una jornada a descobrir el sud de la comarca. Des del pont de Pedret podeu enfilar, a peu o en bici, la via verda del Llobregat, una ruta molt fàcil i planera de 5 quilòmetres per la vora del riu, que us durà fins a la colònia tèxtil de Cal Rosal. I si encara teniu forces per seguir una mica més, a només 3 quilòmetres hi trobareu el Centre Mundial del Ruc Català de Fuives, on hi ha més de 150 ases de raça autòctona que podeu conèixer gratis amb el carnet.

Finalment, riu avall, a Puig-reig, hi teniu una altra proposta del carnet, la visita al Museu de la Colònia Vidal, on descobrireu com vivien les famílies que treballaven a la fàbrica tèxtil al voltant del 1900.

Vídeos relacionats
anar a la dreta
anar a l'esquerra