8M al SX3: les dones i les nenes, protagonistes

Un any més el canal infantil es bolca en la jornada reivindicativa, amb una programació especial i posant en valor les protagonistes

8M al SX3: les dones i les nenes, protagonistes
Laia Oli, la Kai dels Beta, la Maria Bouabdellah i la Núria Vilanova ens diuen la seva protagonista del SX3 preferida
#SomDones #8demarç #8M
El Dia Internacional de les Dones  està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides (l'ONU) i es commemora el 8 de març de cada any. En aquesta edició, el SX3 destaca les dones protagonistes, amb un "InfoK" i un "Ràndom" monogràfics al voltant d'aquest dia, dins la programació #SomDones de TV3 i Catalunya Ràdio. A les plataformes digitals del canal infantil i juvenil, fa especialment visibles i posa en valor els continguts protagonitzats per dones i nenes.  

Les claus del Dia de les Dones explicades per l'"InfoK".

Els continguts dels programes diaris, monogràfics 8M

L'informatiu del SX3, l'"InfoK", presentat i editat per Núria Vilanova, ha ofert el dia 8 de maig una edició monogràfica, amb continguts pensats per posar en relleu el paper de les dones. En aquest sentit, han parlat amb nois i noies d'un esplai que treballen el masclisme i el feminisme i en fan vídeos per a les xarxes; han dedicat també un reportatge a les mares; han mostrat la trajectòria de la científica Josefina Castellví i han fet  un repàs d'història per descobrir per què es commemora el Dia Internacional de les Dones.


Aquest és el monogràfic que l'Infok ha preparat per a aquesta edició del 8M.


El magazín de l'X3 "Ràndom", presentat per Maria Bouabdallah i David Its Me, ha dedicat també el programa del 8 de març íntegrament al Dia de les Dones. D'una banda, amb una convidada de luxe, la cantant i compositora catalana Sara Roy, que s'ha enfrontat a reptes relacionats amb l'empoderament de les dones. A més, la Filòloga de Guàrdia ha parlat de l'ús masclista del llenguatge i la comunicadora Laura Grau ha destacat dones oblidades per la història.


El programa especial de "Ràndom" dedicat al Dia de les Dones.

També al "Betapodcast" del 8 de març, la Lola dels Beta, una apassionada dels llibres, s'ha endinsat en la literatura feminista, i amb la Kai, el Jan i el Grau han fet un repàs a la llista de dones inventores de la història per tal de posar en relleu els seus noms i la seva feina, que tan sovint passa desapercebuda.


La Lola dels Beta ens recomana llibres sobre feminisme. 

Els millors continguts sobre dones i nenes del nostre catàleg

A més, durant tota la setmana, a la web i a l'app de l'S3 i de l'X3, es destaquen les sèries i programes protagonitzats per nenes o dones, a més de continguts centrats en el 8M.

En el cas de l'S3, la sèrie "Les tres bessones" o l'investigador "Xavier enigma" han dedicat capítols a dones que han fet història o que han destacat per la seva determinació i empenta. També ho ha fet "Una mà de contes" al llarg de la trajectòria del programa, i per això tenim una bona tria d'històries de dones científiques i valeroses.  


"Els cent deu invents de Beulah Louise Henry "és una de les històries d'"Una mà de contes" sobre dones que han fet història


A més de la programació diària especial, a l'X3 hem elaborat un bon grapat de continguts sobre dones que inspiren i sobre la lluita pels drets de la dona al llarg de la història. I a la web del canal se n'ofereix una selecció. També hi podeu trobar el videopodcast "Superheroïnes de l'esport" que recull deu contes inspirats en les històries de deu dones esportistes catalanes. 

8M al SX3: les dones i les nenes, protagonistes
"Superheroïnes" és un recull de deu contes, en format podcast, que han fet deu dones periodistes esportives("Superheroïnes de l'esport")

Quina és la teva protagonista preferida?

Finalment, des de les xarxes socials del SX3 i l'X3 també estem compartint contingut relacionat amb el 8M. Les dones i nenes sempre són protagonistes al SX3 i ho hem volgut reflectir amb un vídeo específicament pensat per a les nostres xarxes en què les cares femenines del canal ens subratllen les característiques positives de les dones i nenes que són personatges de les nostres ficcions: Sakura, Les Tres Bessones, o Ronja.  

L'hem fet córrer a Instagram del SX3, al de l' X3TikTokX3, Twitter i Facebook. Tu també pots mirar-lo i compartir-lo a les XXSS o bé mirar-lo aquí mateix.