KÓREO

5 raons per veure "Kóreo"

X3 aposta pel K-pop, la tendència coreana que s'imposa entre els joves, també a Catalunya. Què hi ha al darrere d'aquest gènere musical?

Kóreo, k-pop

Si fa uns anys vam començar a sentir parlar per primer cop del reggaeton o del trap, ara hi ha un altre gènere musical que ho peta a les xarxes i que ha arribat per quedar-se. És elK-pop, o la música pop coreana, que s'ha convertit en una tendència mundial que ha captivat molts joves i adolescents; i Catalunya no n'és una excepció.  

Sobretot a Barcelona, la comunitat de fans del K-pop és molt gran, i cada vegada són més els esdeveniments, tallers, botigues i llocs de tota mena que rendeixen homenatge a la cultura coreana, especialment dirigida a joves.

 

Des del 2015, el fenomen fan a la ciutat ha anat augmentant: el desembre del 2022, el grup de K-Pop Black Pink va fer un concert al Palau Sant Jordi i van aconseguir fer "sold out"; les gairebé 18.000 entrades es van esgotar en unes hores. Va passar el mateix quan l'ídol Jessi va fer un concert a Razzmatazz; tot i que les entrades eren bastant cares, també les va exhaurir.   
 
Actualment a Barcelona hi ha una vintena de grups que es dediquen a fer covers de K-pop i que compten amb milions de seguidors a xarxes socials (sobretot, a YouTube), que setmanalment es reuneixen al portal de l'Àngel per ballar i gravar les seves coreografies. L'aforament i repercussió d'aquestes trobades setmanals són un esdeveniment força únic a tot l'estat. D'aquí és d'on surten les quatre bandes participants al nostre talent show "Kóreo". 

"Kóreo" i el valors del K-pop


A "Kóreo", 4 bandes de covers de K-pop sorgides en l'escena del ball urbà català competiran per convertir-se en els artistes més complets de Catalunya. I si ho aconsegueixen guanyaran un viatge a Corea del Sud. Per això hauran de treballar setmanalment per enfrontar dos reptes de ball: un a plató, i un a fora, en algun indret del territori. 

 

El resultat d'aquesta feina d'equip ens sorprendrà a les nostres plataformes digitals els divendres al migdia, i s'emet a la TDT els diumenges al vespre, quan els concursants ballaran al plató de "Kóreo" i s'enfrontaran al veredicte d'un jurat professional i a l'opinió d'un públic infantil present al plató que farà la seva valoració en les populars gales setmanals. Tots 4 grups arribaran a la final amb la seva corresponent puntuació i lluitaran finalment per la victòria. 

El K-pop té molts beneficis per als/les joves: 

  1. Són grups que sumen un major sentit de pertinença, identitat i col·lectivitat, i que es diferencia de la resta de fandoms per la seva capacitat de fer soroll i aconseguir canvis.  
  2. En segon lloc, el K-pop és una forma de música energètica i positiva que pot motivar els joves a explorar les seves passions. Les lletres animades i els ritmes contagiosos poden ajudar a millorar l'estat d'ànim i fomentar la creativitat.
  3. A més, el K-pop també pot ser una bona via per aprendre sobre la cultura i la història coreanes. Els grups de K-pop presenten una àmplia varietat d'estils i conceptes visuals que poden reflectir elements de la cultura coreana, com ara la moda, la gastronomia i la dansa tradicional.
  4. També, el K-pop pot ajudar els joves a desenvolupar habilitats socials i emocionals, com ara l'empatia i la comprensió. Les cançons de K-pop aborden temes universals, com l'amor, la pèrdua i la superació de dificultats, que poden ajudar els joves a connectar amb altres persones i desenvolupar les seves habilitats de comunicació.
  5. I finalment, el K-pop és una indústria que fomenta la inclusió i la diversitat, a més de la cultura de l'esforç i el sacrifici per aconseguir el que ens proposem. Molts grups de K-pop tenen membres de diferents països i orígens ètnics, fet que pot promoure la tolerància entre els joves.
Vídeos relacionats
anar a la dreta
anar a l'esquerra