Una mà de contes a la Fira del llibre infantil i juvenil de Bolonya

Tenim una gran notícia per compartir amb tots vosaltres: el programa Una mà de contes ha estat convidat a participar a la Fira del llibre infantil i juvenil de Bolonya! A Itàlia

Una mà de contes a la Fira del llibre infantil i juvenil de Bolonya
Imatge d'una plaça a Bologna
Tenim una gran notícia per compartir amb tots vosaltres: el programa Una mà de contes ha estat convidat a participar a la Fira del llibre infantil i juvenil de Bolonya! A Itàlia. La cultura catalana és la convidada d'honor d'aquest any a la fira, que tindrà lloc entre el 3 i el 6 d'abril. Organitzats per l'Institut Ramon Llull s'han preparat un munt d'activitats per donar-la a conèixer.
 
 

Una mà de contes participarà a tres d'aquestes activitats.
 


Per començar, el dia 3, durant la recepció oficial dels convidats d'honor, es podrà veure una selecció dels programes al llarg dels seus 16 anys d'existència. Han estat molts els il·lustradors que han col·laborat amb nosaltres i el programa és una mostra fantàstica del potencial creatiu dels nostres artistes.

El dia 4 serem a la taula rodona Transmèdia: el mitjà és el missatge? Per parlar sobre la nostra experiència de treball a través del nostre web. Ja sabeu que a la web podeu tornar a recuperar tots els nostres contes. Tots! I també podeu enviar-nos les vostres participacions als tallers de dibuix, retall i edició. Algunes de les participacions les seleccionem per destacar-les a la web i properament per a emetre-les en pantalla. Però això no és tot. La web és, també, una font d'informació perquè pugueu treure suc als nostres contes, a casa i a l'aula, amb articles i documentació. O amb exemples de com crear vosaltres mateixos els vostres contes, tal i com hem fet amb algunes escoles. Mare meva, quantes coses haurem d'explicar!

I per acabar, la cirereta. El dia 6, a la biblioteca Salaborsa, (una biblioteca impressionant) coneixerem nenes i nens d'una escola de Bolonya per fer un taller tots plegats. Els explicarem el nostre programa, que s'ha emès ja a Itàlia, i després, a partir del conte "La nena i la lluna" de l'escriptor italià Antonio Prete, adaptat per l'escriptora Teresa Duran, crearem amb els nens i nenes que assisteixin al taller, un munt de dibuixos que després ens serviran de base per a la producció d'un nou capítol del programa, que il·lustrarà des de Barcelona, l'artista italiana Cristina Spano.
 



Per fer-ho més fàcil hem creat un tutorial en italià perquè els nostres amics de Bolonya, i tothom qui ho vulgui d'Itàlia, ho tingui més fàcil per conèixer què fem, pugui recuperar els capítols doblats a l'italià i puguin col·laborar amb nosaltres.

I si voleu veure tot el programa d'activitats el podeu consultar aquí.