Turisme amb súpers

Tarragona: el que ens expliquen l'art i les pedres

La ciutat de Tarragona va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Si la visiteu, podreu conèixer la catedral més gran de Catalunya i també un munt de coses sobre la Tàrraco romana, a més a més de gaudir d'espectaculars vistes al mar i passejar per parcs i jardins.

Si voleu fer turisme urbà i conèixer la història de Tarragona, us proposem dues superactivitats.

La primera activitat la podeu fer al vostre ritme i es pot fer tots els dies excepte diumenge. Es tracta d'una visita a la Catedral de Tarragona i al Museu Diocesà. Al recorregut podreu conèixer la catedral, el claustre o la història de la patrona de la ciutat, santa Tecla que va viure entre lleons i altres bèsties. També us explicaran la faula de la processó de les rates, que va ser gravada en pedra al claustre de la basílica, tot i que no hi va participar cap sant ni té cap referència bíblica. Aquesta visita es pot fer seguint un recorregut infantil, amb una videoguia que proposa reptes i que fa servir la realitat augmentada.

Catedral de Tarragona
Catedral de Tarragona

Els diumenges podeu fer una visita més àmplia per la ciutat, que dura 2.30 hores, i en què un guia us explicarà un munt de coses sobre la ciutat de Tarragona, especialment sobre la Tàrraco romana. Visitareu els monuments i restes arqueològiques més importats: des de les famoses muralles a les grades del circ romà. El tour també inclou la visita a la catedral i el seu claustre. Al final del recorregut arribareu a l'amfiteatre i al balcó del Mediterrani, amb les seves vistes espectaculars al mar. Durant la visita, us explicaran històries i anècdotes de la ciutat i dels seus habitants. Aquí teniu els detalls de la superactivitat Descobreix Tarragona que els súpers poden fer gratuïtament.

 

Altres propostes per fer a Tarragona

Si voleu passar una bona estona, podeu visitar al parc de l'amfiteatre romà. Es tracta d'un nou concepte de parc. La vegetació envolta el monument romà i des del parc també es pot veure el mar. A més a més, la ciutat té un munt de parcs on gaudir d'una estona en família.

El Serrallo és el barri de pescadors de la ciutat. És a tocar del port, on estan amarrades les més de 50 embarcacions que es dediquen a la pesca de peix, crustacis i mol·luscos. Un bon lloc per fer una passejada i per veure vaixells.

El parc de l'amfiteatre
El parc de l'amfiteatre

La visita virtual

I si voleu veure com era la ciutat en temps dels romans teniu l'aplicació gratuïta Imageen Tarraco, que recomana Tarragona Turisme.