Patates improvisades

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:   

  • 4 patates mitjanes d'uns 150 g cada una
  • 1 llauna de ventresca de tonyina en conserva
  • 1 llauna de pebrots del piquillo en conserva
  • 1 llauna d'anxoves
  • 1 grapat de tomàquets cherry
  • 1 pastanaga
  • 1 ou per a la maionesa
  • Mostassa en gra
  • Sal i pebre
  • Olives negres
  • Oli d'oliva verge​

Elaboració

1. Renteu les patates i poseu-les senceres, de dues en dues, en un envàs apte per coure al microones.

2. Afegiu-hi dues cullerades d'aigua i tanqueu-lo.

3. Cuineu al microones durant 7-8 minuts a màxima potència (850 w).

4. Un cop ha passat el temps de cocció, traieu l'envàs amb compte de no cremar-vos i punxeu-les amb una broqueta per comprovar-ne la cocció.

5. Si encara estan crues, poseu-les 1 minut més al microones.

6. Un cop cuites, deixeu-les refredar una mica i talleu-les per la meitat.

7. Amb una cullera, buideu la part central de cada meitat i poseu la polpa resultant en un bol.

8. Reserveu les mitges patates en un plat.

9. Peleu la pastanaga i ratlleu-la amb un ratllador.

10. Obriu les conserves i escorreu-ne el líquid. Agafeu uns 6 pebrots i uns 6 filets d'anxova, poseu-los damunt de la taula de tall junt amb la tonyina i trinxeu-ho tot plegat amb un ganivet.

11. Poseu la pastanaga ratllada i el trinxat de pebrot, anxova i tonyina al bol on tenim la polpa de patata.

12. Fem una maionesa amb una cullerada de mostassa.

13. Amaniu-ho tot amb sal, pebre i tres cullerades de maionesa de mostassa.

14. Barregeu-ho tot amb una forquilla.

15. Ompliu les patates amb el farcit.

16. Renteu i talleu els tomàquets cherry per la meitat i decoreu les patates posant els tomàquets pel damunt. Decoreu-ho amb formes de cara amb olives negres, cherrys, pebrot... (https://www.pinterest.es/pin/581668108100326993/?autologin=true  )

17. Amaniu-ho tot plegat amb un fil d'oli d'oliva verge i ho serviu

 

Observacions

 1. Podeu variar els ingredients i posar-hi altres conserves com pèsols, espàrrecs, carxofes, sardines o cues de llagostí cuites, bolets saltats...

2. No poseu més de dues patates a coure al microones alhora, tardarien més temps a coure's.

3. Si no teniu un envàs apte per al microones per posar-hi les patates, podeu posar-les entre dos plats fondos.

4. Un cop cuites les patates, agafeu l'envàs o el recipient amb un drap de cuina per no cremar-vos. Dins el microones, les dues cullerades d'aigua s'evaporen i aquest vapor és el que pot cremar quan agafeu o obriu l'envàs.

5. El microones és una eina de cuina més que ens permet tant escalfar com coure aliments de manera segura. Les ones que produeix fan que l'aigua dels aliments o de l'aigua que hi afegim vibrin fins a arribar a escalfar el producte. Les ones en cap moment surten a l'exterior. Òbviament, com amb qualsevol altre electrodomèstic, hem de tenir cura i utilitzar un microones que estigui en òptimes condicions.

6. El microones ens permet cuinar els aliments amb gairebé gens de greix, cosa que fa que les preparacions siguin lleugeres.

7. Aquesta és una recepta divertida i fàcil per aprofitar les conserves que moltes vegades tenim al rebost de casa.