Un toc especial

Nuggets to go

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
imatge

Ingredients:

  • 2 pits de pollastre sense pell
  • 2 llesques de pa de motlle integral
  • 2 ous
  • 8 cullerades de fruita seca sense torrar (ametlles, avellanes, anacards,..)
  • 4 cullerades de llet
  • 4 cullerades de farina de blat
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre

      Per a la salsa barbacoa casolana:

  • 2 cebes tendres
  • Una tassa de salsa de tomàquet fregit
  • 2 c/s de mel
  • 1 c/s de ketchup
  • 1 c/s de salsa Perrins
  • 1 c/s de vinagre de vi
  • 1 c/s de mostassa
  • Salsa de soja
  • Pebre de vermell dolç   

 

Elaboració:

Preparem els nuggets:

1. Talleu el pollastre a trossos d'uns 2 cm. Reserveu-los.

2. Poseu el pa de motlle integral amb les quatre cullerades de llet en un recipient alt i deixeu-l'hi uns quants segons perquè s'amari bé.

3. Afegiu-hi els trossos de pollastre amb un polsim de sal i pebre.

4. Tritureu-ho tot plegat fins que formi una pasta més o menys homogènia.

5. Traieu la pasta del recipient i, amb les mans netes, feu-ne porcions d'una mida de pilota de ping-pong i, després, boletes. Aixafeu-les lleugerament. Reserveu-les.

6. Poseu els fruits secs en un morter i piqueu-los fins que faci una picada o granulat.

7. Prepareu un bol amb la farina, un altre amb els ous batuts i un altre amb els fruits secs.

8. Passeu les boletes per la farina, l'ou batut i les acabeu d'arrebossar amb el granulat de fruits secs. Reserveu-les a la nevera uns quants minuts en un plat.

Preparem la salsa:

1. Peleu les cebes, talleu-les per la meitat i tritureu-les ben fines.

2. Poseu-les en una paella amb un fil d'oli d'oliva verge i deixeu-les-hi sofregir a foc suau uns 10 minuts.

3. Afegiu-hi la salsa de tomàquet, dues cullerades de mel, una de ketchup, una de vinagre, un raig de salsa de soja i una de salsa Perrins.

4. Remeneu-ho i deixeu-ho sofregir a foc suau un parell de minuts més.

5. Finalment acabeu-ho amb un polsim de pebre vermell i una culleradeta de mostassa. Reserveu-ho.  

Acabem el plat:

1. Escalfeu una paella amb un dit de gruix d'oli d'oliva verge. Quan sigui calent, fregiu-hi els nuggets fins que estiguin daurats pels dos cantons, a foc mitjà. Aneu-los escorrent a sobre de paper absorbent.

2. Serviu-los amb la salsa preparada anteriorment.

 

Observacions

Podeu prescindir de triturar el pollastre i podeu fer-ne tires no gaire gruixudes directament. Com si fossin fingers.

A part de la salsa barbacoa, podeu servir-los amb allioli, maionesa, romesco, un alvocat trinxat i amanit o guacamole.

Si us agrada el picant, podeu afegir-ne a la salsa.

També podeu menjar-vos els nuggets sense cap salsa, com qualsevol pollastre arrebossat.

Acompanyeu el pollastre amb altres verdures i arrebosseu-les de la mateixa manera: ceba, albergínia, pebrot, xampinyons...

Aquesta elaboració és molt versàtil, la podem fer com a pica-pica amb tota la família o amb amics, compartint-ho entre tots. També us la podeu menjar com a segon plat, individualment.

Menjar amb les mans, així com sucar elaboracions en una salsa, és una experiència atractiva per als més petits de casa.

Hi ha moltes maneres d'afegir fruita seca al nostre dia a dia. N'hauríem de menjar un grapadet amb la mà tancada cada dia, si pot ser, natural o torrada (sense estar fregida amb sal ni sucre). No només ens la podem menjar sola, la podem afegir al iogurt, a les amanides, guisats, com a picada o, com en aquest cas, amb els arrebossats.

 

 

 

Vídeos relacionats