Sa i refrescant

Entrepà turc de verat i llimonada

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:

Entrepà

  • 1 verat tallat a filets nets i sense espines
  • 1/2 barra de pa (tipus baguet)  
  • 1/2 ceba tendra
  • 1 tomàquet d'amanida
  • Mesclum (fulles tendres d'enciam barrejat)
  • Julivert  
  • Oli d'oliva verge extra  
  • Llimona  
  • Sal
  • Pebre  

 

Llimonada

  • 2 llimones
  • 300 ml d'aigua
  • Sucre morè
  • Fulles de menta

 

Amanida de pastanaga ratllada

  • 1 pastanaga
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d'oliva verge
  • Llimona  
  • Cacauets torrats

Elaboració

 

Llimonada

1. Esprémer les llimones i reservar-ne el suc. Colar-lo.

2. En una gerra afegir l'aigua, el suc de llimona, sucre al gust i dissoldre-ho bé.

3. Afegir unes fulles de menta senceres i deixar infusionar a la nevera.

4. Servir ben freda en una gerra.  

 

Amanida de pastanaga ratllada

    1. Pelar i ratllar la pastanaga.

    2. Posar-la en un bol i amanir-la amb sal, unes gotes de llimona, oli i pebre.

    3. Trinxar amb un ganivet els cacauets i barrejar-los amb la pastanaga.  

     

    Entrepà

    1. Rentar i tallar a rodelles fines el tomàquet. Pelar i fer làmines fines de la ceba. Posar-la a dins d'un bol amb aigua i algun glaçó perquè perdi una mica la fortor.  

    2. Tallar els filets de verat per la meitat. Salpebrar.

    3. Coure el peix en una paella antiadherent a foc viu pels dos costats durant 30 segons. Retirar-lo.

    4. Rentar i picar el julivert. Barrejar amb els enciams.  

    5. Obrir el pa i posar el tomàquet, salar i amanir amb un fil d'oli. Posar la ceba ben escorreguda i els enciams. Disposar el peix al damunt. Esprémer unes gotes de llimona per sobre i un fil d'oli.

    6. Tallar en dos i servir amb la llimonada ben freda i l'amanida.

     

    Observacions  

    • També es pot acabar aquest entrepà amb una maionesa o salsa de iogurt condimentada amb alguna espècia com el curri, una mica de picant o amb herbes picades fresques.
    • Amb aquesta maionesa o salsa de iogurt, untar les dues parts del pa i muntar amb la resta d'ingredients. S'aconseguiria un entrepà més saborós i melós.
    • Aquest entrepà és típic de Turquia i la peculiaritat i el toc important és el gust del verat a la brasa, però en cas de no disposar es pot coure normal a la planxa o a una paella mateixa.
    • Aquesta és una recepta completa nutricionalment parlant, porta els tres grups d'aliments indispensables: el pa (farinaci, font d'hidrats de carboni), la verdura (en aquest cas crua, plena d'antioxidants) i el verat (peix blau, ric en greixos cardiosaludables i que ens aporta proteïnes d'alt valor).