Coneixeu l'origen de Sonic?

Segur que molts de vosaltres reconeixeu de seguida l'eriçó blau més ràpid dels videojocs, Sonic. Però... ja sabeu com va néixer, aquesta idea?

 

Sonic va ser dissenyat per Irokazu Yasuhara i Naoto Oshima i va sortir a la llum per primer cop al Japó el 23 de juny de 1991. La idea que el personatge fos un eriçó no va ser l'única opció: també es va considerar que Sonic fos un porc espí, un gos o, fins i tot, un senyor gran malhumorat. Finalment, l'eriçó va ser l'opció que més va agradar i va ser l'escollida per ser la mascota del videojoc i l'encarregada de fer la competència a l'altre gran videojoc de l'època, el Mario Bros.

Un cop ja tenien decidit l'animal que faria de Sonic, tocava decidir quina seria la seva aparença. Els seus creadors volien crear un personatge molt senzill que els nens poguessin dibuixar fàcilment, i es van centrar en dos grans punts: uns ulls grans i una pell de color blau amb els cabells punxeguts. Així va ser la seva primera proposta:

 

I voleu saber una curiositat? Una de les característiques més divertides de Sonic són els seus cabells de punxa. Doncs per fer-lo, els seus creadors es van inspirar en un personatge de carn i ossos. Un home que va existir de veritat. Es tractava d'un pilot d'avió de la Segona Guerra Mundial a qui li encantava volar a gran velocitat. Els seus companys l'anomenaven "eriçó", perquè el vent i la velocitat sempre li deixaven els cabells de punta. A més dels cabells, hi ha moltes altres característiques de Sonic que surten d'aquella època. Per exemple, el seu somriure, inspirat en alguns dels dibuixos que es pintaven a la part del davant dels avions.

Ah! I per què blau? Doncs molt senzill: és el color del logotip de l'empresa que es va inventar el personatge: SEGA.