En homenatge al protagonista de l'obra de Carles Soldevila, "LAU. Les aventures d'un aprenent de pilot" s'estructura aquesta sèrie d'espais monogràfics dedicats a retratar de forma directa la vida dels artistes catalans que desenvolupen gran part de la seva activitat professional fora de les nostres fronteres.

Professionals del món plàstic, escènic o musical són els protagonistes d'aquesta sèrie que mostren al telespectador com és la seva activitat laboral a l'estranger, i quines són les particularitats que el diferencien dels sectors existents a casa nostra.

El programa s'endinsa en el dia a dia dels artistes, retratant el seu entorn laboral directe, el contacte amb el públic i la seva vida personal. Aspectes que obren les portes a la reflexió sobre com s'articulen les polítiques culturals fora del nostre país i quins són els actius que tenen els nostres artistes més enllà de les nostres fronteres.


Protagonistes de la segona temporada

Juntament amb la varietat de trajectòries dels seus protagonistes, el programa pretén oferir una visió molt plural dels seus punts de procedència i de la seva visió de la realitat que els envolta. L'únic referent que els uneix és l'èxit de la seva trajectòria, entenent-lo com el fet d'assolir el que es proposaven: desenvolupar la seva obra en condicions i fer-ne la difusió pertinent.


Meritxell Aumedes
Ballarina estable de la companyia Donlon Dance Company a Saarbruecken (Alemanya).

Blai Mateu
Format a l'Ecole National de Cirque de Chatellerault i al Centre National des Arts du Cirque de Châlons en Champagn, Blai Mateu va començar la seva trajectòria personal el 2000 amb el muntatge "Porqué No?"

Nico Roig
Guitarrista i compositor, va estudiar jazz i composició a Barcelona i va finalitzar els seus estudis a Lieja.

Xevi Vilaró
El programa mostra la vivència del pintor de Sellera de Ter, que decideix traslladar-se a Mèxic per crear la seva obra per a un galerista de Mèxic DF. 

Irene Pasqual
Pintora i performance. Actualment viu en una residència per a artistes (Glogauair) a Berlín, on també té el seu estudi d'art.

Pau Aran
Jove ballarí de Cerdanyola del Vallès que actualment viu a Wuppertal (Alemanya) i forma part de la prestigiosa companyia de dansa Pina Bausch.
Anar al contingut