Els vikings i els seus dracs volen cap a nous horitzons

Dracs, els orígens

Tot va començar amb un llibre, "Com ensinistrar el teu drac", escrit pel viking Singlot Horrorós Haddock Tercer quan ja és adult i traduït del nòrdic antic per l'autora britànica Cressida Cowell.

El drac Esdentegat i el jove viking Singlot
Dracs: Cap a nous horitzons

A partir d'aquell llibre i de la col·lecció que es va publicar sobre les aventures del jove Singlot, els seus amics i els seus dracs, es va fer una pel·lícula de dibuixos l'any 2010, amb el mateix títol: "Com ensinistrar el teu drac". Després van produir 2 pel·lis més perquè havien tingut molt d'èxit. Els protagonistes de les pel·lícules són els mateixos que els dels llibres però les històries són diferents.


I després dels llibres i els films van arribar els videojocs i les sèries. La primera va ser "Dracs: Els genets de l'Illa del Fred"; la segona "Dracs: Els defensors de l'Illa del Fred", i ara s'estrena al Super3 "Dracs: Cap a nous horitzons", on el Singlot, el seu drac Esdentegat i la seva colla viuran noves aventures, coneixeran altres vikings i altres dracs i descobriran nous indrets.


Però, quin és l'origen dels noms dels principals protagonistes?


Esdentegat: El drac va perdre una dent en una lluita i per això li diuen Esdentegat. Però el Singlot també li diu "menut": quan es van conèixer el drac era molt jove i ara encara l'hi diu, potser perquè és una manera afectuosa de parlar-li o potser perquè és un fúria nocturna i aquests dracs són de mida petita.


Singlot Horrorós Haddock Tercer: Ja us podeu imaginar que quan era petit el jove viking tenia singlot però els seus pares no li van posar el cognom "Horrorós" perquè fos molt lleig sinó per espantar els gnoms i els trols. El "haddock" és un tipus de peix de la família del bacallà.

Podeu veure els nous capítols de "Dracs" al web, a l'aplicació per a mòbils del Super3, a l'Hbbtv i a les aplicacions per a televisions digitals.